>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vicepremierul Turciei a catalogat ca ”inacceptabilă” decizia SUA de a înarma miliţiile kurde din Siria


Decizia Statelor Unite de a aproviziona cu armament miliţiile kurde din Siria în vederea luptei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic este "inacceptabilă", potrivit vicepremierului Turciei, Nurettin Canikli, notează site-ul agenţiei Reuters.


Ankara consideră miliţiile kurde organizaţii teroriste, denunţând legăturile acestora cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflată în conflict cu Turcia.
"Statele Unite ajută în mod substanţial PKK prin intermediul miliţiilor kurde din Siria. Nu putem accepta prezenţa unor organizaţii teroriste care să ameninţe viitorul statului turc. Sperăm că Administraţia de la Washington va spune stop acestei situaţii şi va reveni asupra deciziei. O astfel de politică nu este benefică pentru state aliate NATO. Nu este adevărat că lupta împotriva Stat Islamic poate reuşi doar cu ajutorul forţelor kurde", a declarat Nurettin Canikli.
Donald Trump, preşedintele SUA, a dispus aprovizionarea cu armament a miliţiilor kurde din Siria, argumentând că măsura este necesară pentru succesul operaţiunilor de eliberare a oraşului Raqqa, ocupat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump, la Washington. Erdogan a criticat în mod repetat Statele Unite pentru sprijinul acordat grupului insurgent Forţele Democrate Siriene (FDS), subliniind că aliaţii NATO ar trebui să se sprijine pe deplin în lupta împotriva terorismului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu