>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

A cincea amânare în procesul omului de afaceri Maricel Păcuraru, în care DNA contestă eliberarea acestuia


Procesul în care procurorii anticorupţie contestă decizia de eliberare condiţionată a lui Maricel Păcuraru a fost amânat marţi, pentru a cincea oară. Omul de afaceri a angajat un al doilea avocat, care a solicitat un răgaz de o săptămână, pentru pregătirea apărării.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au amânat, marţi, luarea unei decizii în dosarul lui Maricel Păcuraru, după ce DNA a contestat hotărârea de eliberare condiţionată a omului de afaceri.
Potrivit reprezentanţilor Tribunalulului Brăila, magistraţii instanţei au stabilit un nou termen pe 13 iunie, a cincea amânare fiind dispusă având în vedere faptul că Maricel Păcuraru şi-a angajat al doilea avocat.
La rândul său, avocatul a declarat că are nevoie de câteva zile pentru pregătirea apărării.
În februarie, procurorii au contestat decizia de eliberare condiţionată a lui Maricel Păcuraru după ce omul de afaceri a fost pus deja în libertate.
DNA preciza că solicitarea a fost făcută după eliberare pentru că atunci a fost comunicată hotărârea la cererea procurorilor anticorupţie.
Maricel Păcuraru a fost eliberat pe 16 ianuarie, în urma unei decizii la Judecătoriei Brăila. La termenul de atunci a participat un procuror al parchetului local care a pus concluzii de admitere a cererii de eliberare. Deşi decizia magistraţilor ar fi putut fi contestată, acest lucru nu s-a întâmplat.
Reprezentanţii DNA au declarat atunci pentru MEDIAFAX că la termenul din 16 ianuarie nu a participat un procuror DNA pentru că instituţia nu a fost anunţată, conform legii.
DNA invocă articolul 5 din Legea 225-2013, potrivit căruia "la judecarea cauzelor şi la soluţionarea propunerilor, contestaţiilor, plângerilor sau a oricăror alte cereri în care cercetarea penală a fost efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie potrivit legii vechi, precum şi a celor care au rămas în competenţa acesteia în conditiile alin. (1), participă procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie".
Ulterior, potrivit DNA, decizia de eliberare nu a fost comunicată de instanţa de judecată procurorilor DNA, motiv pentru care nu a fost atacată. Informaţia eliberării lui Maricel Păcuraru a fost făcută publică de presă încă din luna ianuarie.
Practic, în contestaţie, procurorii susţin că a fost încălcată legea întrucât DNA nu a fost anunţată de termenul din 16 ianuarie, iar la proces a participat un reprezentant al parchetului local, declarau surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în noiembrie 2014, pe Maricel Păcuraru şi pe fostul director al Poştei Române Mihail Toader la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.
Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu