>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cel puţin 14 ofiţeri de armată au fost arestaţi în prima săptămână de prosteste în Venezuela


Forţele de securitate din Venezuela au arestat 14 ofiţeri în prima săptămână de proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, aceştia fiind suspectaţi de trădare, potrivit unui document militar citat de agenţia de ştiri Reuters.

Gradele militare ale ofiţerilor arestaţi la începutul lunii aprilie variază de la colonel la căpitan, aceştia fiind încarceraţi la închisoarea Ramo Verde, în apropiere de Caracas.
Potrivit liderilor opoziţiei din Venezuela, în rândul forţelor armate există o mişcare de dizidenţă îndreptată împotriva regimului preşedintelui Maduro.
Totuşi, în public, oficiali militari de rang înalt au susţinut acuzaţiile lui Maduro potrivit cărora există o "insurecţie armată" pusă la cale de conspiratori din interiorul forţelor armate, care urmăresc să efectueze o lovitură de stat cu sprijinul Statelor Unite.
Cel puţin 65 de oameni, inclusiv membri ai forţelor de securitate, au fost ucişi de la începutul protestelor din Venezuela, iar sute de persoane au fost rănite.
În cursul protestelor au avut loc numeroase incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, dar şi bande înarmate loiale autorităţilor guvernamentale.
Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, începând din luna aprilie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu