>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cel puţin 58 de morţi în urma incendiului din Londra. Theresa May spune că reacţia autorităţilor nu a fost destul de bună


Cel puţin 58 de persoane au murit în urma incendiului produs la o clădire din Londra, iar prim-ministrul britanic Theresa May a recunoscut că reacţia autorităţilor nu a fost suficient de bună, informează agenţia de presă Reuters.
Theresa May s-a întâlnit, sâmbătă, cu locuitorii clădirii Grenfell Tower, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de maniera în care Guvernul britanic a gestionat situaţia.
„Reacţia serviciilor de urgenţă, a Serviciului Naţional de Sănătate şi a comunităţii a fost eroică. Dar, sincer, sprijinul oferit famiilor afectate de incendiu care aveau nevoie de ajutor sau de informaţii în momentele de după dezastru nu a fost suficient de bun”, a declarat Theresa May.
Prim-ministrul britanic a promis că Guvernul va iniţia o anchetă oficială. Totodată, Theresa May a promis alocarea a cinci milioane de lire pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de incendiu. ”Cei care şi-au pierdut locuinţele în incendiu vor primi o casă în următoarele trei sătpămâni”, a adăugat May.
Comandantul Poliţiei din Londra, Stuart Cundy, a afirmat că numărul deceselor survenite în urma încendiului ce a cuprins clădirea de 24 de etaje a ajuns la 58. ”Din păcate, sunt 58 de persoane despre care ştim că erau în clădire în momentul producerii incendiului şi presupunem că sunt decedate”, a declarat Cundy.
Dacă decesele vor fi confirmate, incendiul produs la Grenfell Tower va rămâne în istorie drept cel care a produs cele mai multe victime în Londra din ultimii 60 de ani.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu