>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

COD ROŞU de intervenţie în Argeş: Un camion cu 13 militari a căzut într-o râpă din Dâmbovicioara. Un militar a murit, şapte sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi doi în drum spre Braşov/ Premierul Mihai Tudose: Este impardonabil să nu avem zbor de noapte cu elicopterele


Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat într-o râpă din judeţul Argeş se aflau 13 militari.

UPDATE 23:36 - Mihai Tudose: Este impardonabil să nu avem zbor de noapte cu elicopterele
Premierul Mihai Tudose a declarat că este impardonabil ca România să nu aibă posibilitatea de a beneficia de zboruri de noapte cu elicopterul pentru intervenţii şi va ridica problema vineri, în prima şedinţă de Guvern.
Din păcate, şi va fi o problemă pe care o voi ridica mâine în prima şedinţă de Guvern, nu înţeleg de ce, după 27 de ani de libertate, nu putem să efectuăm un zbor de noapte cu elicopterul, troliu, cu ceva de genul acesta. Mi s-a spus că nu avem. România nu are aşa ceva. Mi se pare impardonabil pentru o ţară în 2017 să avem răspunsul ăsta”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Realitatea Tv..UPDATE 23:36 - Ministrul Sănătăţii: Un militar implicat în accidentul din Argeş a murit
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat pentru MEDIAFAX, că o un militar a murit în urma accidentului care a avut loc, joi seara, în judeţul Argeş. Potrivit ministrului, alte două victime sunt încarcerate.
"Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se ştie pentru că nu au reuşit să îi scoată. Mai există un deces găsit la faţa locului. Şapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi doi în drum spre Braşov. În situaţia în care va fi necesar, vor fi transferaţi la Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog.
UPDATE 23:28- MApN: Camion cu 13 militari la bord, răsturnat în judeţul Argeş
Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş, anunţă MapN într-un comunicat de presă.
Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului. Din informaţiile primite până acum, trei militari aflaţi în cabina autocamionului au rămas încarceraţi, echipele de intervenţie fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalţi zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuaţi şi le se acordă îngrijiri la faţa locului, urmând a fi transportaţi de urgenţă la cele mai apropiate spitale”, se arată în comunicatul MApN.
Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, secretarul de stat Mircea Duşa şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General se deplasează către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul şefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanţele producerii incidentului”, mai transmite MApN.
UPDATE 23:13 - Carmen Dan: În camion erau 18 militari. 6 au fost scoşi, 4 sunt inconştienţi. Ceilalţi sunt încarceraţi
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că în camionul căzul în râpă se aflau 18 militari. Şase dintre aceştia au fost scoşi din maşină, patru fiind inconştienţi. Ceilalţi 12 sunt încarceraţi. Intervenţia este dificilă, râpa având peste 30 metri adâncime.
"Este vorba despre 18 militari care aparţineau unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel. S-au răsturant, prăpastia are o adâncime de 30-40 m , este amplasată pe raza localităţii Dâmbovicioara, spre Fundata pe DN 73. La 21.37 am primit noi anunţul pentru accident, la 21.40 s-a activat planul roşu la nivelul judeţului Argeş. Din cei 18 militari , 6 au fost scoşi din autocamion, dintre aceştia patru sunt inconştienţi. Rămân încerceraţi şi se acţionează 12 militari. La locul intervenţiei se deplasează secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Apărării. Din informaţiile pe care le am, camionul venea de la Cincu, de la un exerciţiu. Nicio persoană nu a decedat, din informaţiile de până în acest moment. Este o intervenţie dificilă dată fiind adâncimea prăpastiei", a declarat pentru MEDIFAX Carmen Dan.
UPDATE 23:11 - Prefect Argeş: Două victime din accident au ajuns la Spitalul Câmpulung
Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş, a declarat că două dintre victimele din accidentul în care a fost implicat un camion cu militari au ajuns la Spitalul Câmpulung, iar Spitalul din Piteşti este pregătit să primească victime.
Evenimentul s-a petrecut la graniţa cu Braşovul. Două victime au ajuns la Spitalul Câmpulung, celelalte echipaje sunt la faţa locului. Spitalul din Câmpulung şi cel din Piteşti sunt pregătite să preia victimele”, a declarat Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş.
Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, declară că zece persoane din camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în judeţul Argeş, au fost descarcerate, iar alte trei sunt încarcerate.
Mădălina Epure a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri au fost descarcerate zece persoane, unele nefiind conştiente.
Alte trei persoane sunt încă încarcerate.
UPDATE 23:02 - ISU Argeş: Zece persoane din camionul răsturnat au fost descarcerate, 3 sunt încarcerate
Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, declară că zece persoane din camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în judeţul Argeş, au fost descarcerate, iar alte trei sunt încarcerate.
Mădălina Epure a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri au fost descarcerate zece persoane, unele nefiind conştiente.
Alte trei persoane sunt încă încarcerate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, militarii răniţi primesc deocamdată îngrijiri medicale la faţa locului.
Mădălina Epure a spus că intervenţia este dificilă din cauza terenului accidentat, iar şoseaua de pe care s-a răsturnat camionul este plină de serpentine.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, la rândul său, că ancheta privind accidentul se va desfăşura de Parchetul Militar.
Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.
Militarii aparţin Batalionului Vânători de Munte din Câmpulung şi veneau dinspre Braşov.
UPDATE 22:49 - Ministrul Apărării: 12 militari se aflau în camionul căzut într-o râpă în Argeş
"În camion se aflau 12 persoane. Erau militari ai Batalionului Vânători de Munte din Câmpulung. Aceştia veneau dinspre Braşov. Mă îndrept către locul accidentului, deocamdată nu sunt mai multe informaţii", a declarat pentru MEDIAFAX
Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat pentru MEDIAFAX că în camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în judeţul Argeş se aflau 12 persoane. Pasagerii erau militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte din Câmpulung.
Camionul în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara.
Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.
Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru MEDIAFAX că mai multe persoane sunt încarcerate.
IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.
Totodată, persoana care a alertat serviciile de intervenţie a declarat că în camion se aflau caproximativ 20 de militari, dintre care patru nu ar prezenta funcţii vitale.(Mediafax)

Postat în::

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu