>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Declaraţii diferite despre vize la conferinţa comună a preşedinţilor SUA-România. Donald Trump: Nu am discutat despre Visa Waiver/ Klaus Iohannis: Am menţionat problema şi sperăm să avansăm


Întrebat dacă una dintre temele discutate cu omologul său american a fost situaţia vizelor pentru români, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a menţionat problema. Donald Trump a afirmat însă că subiectul nu a fost atins, dar că va fi discutat pe viitor.

”Am meţionat această problemă şi am menţionat-o şi în cadrul altor întâlniri pe care le-am avut pentru că este important pentru noi, pentru români, cei care vor să vină în SUA şi vedem tot mai mulţi oameni care vin din România în SUA. Unii vin ca turişti, alţii pentru afaceri. Cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Deci problema VisaWaiver ar fi probabil de discutat şi sperăm cu toţii că vom avansa în această problemă”, a fost răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis la întrebarea legată de vizele pentru conaţionali în Statele Unite.
Preşedintele Donald Trump, răspunzând la aceeaşi întrebare a declarat că subiectul nu a fost abordat. ”Nu am discutat dar va fi, desigur, un subiect care va fi discutat” a spus Donald Trump.
Într-un comunicat anterior al preşedinţiei se arăta că şeful statului, Klaus Iohannis a discutat joi, în cadrul întâlnirilor de la Congresul SUA, despre simplificarea procesului în ceea ce priveşte VisaWaiver şi a primit asigurări din partea senatorilor şi membrilor Camerei Reprezentanţilor că sprijină ridicarea vizelor pentru România.
Declaraţiile, ca răspuns la întrebarea legată de Visa Waiver, se află la minutul 26.20 din înregistrarea conferinţei de presă. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu