>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fifor, liderul senatorilor PSD: Moţiunea de cenzură va trece miercuri, iar Iohannis va numi premier de la PSD-ALDE


Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a precizat, luni, că din punctul său de vedere, moţiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva Guvernul Grindeanu va fi adoptată miercuri, iar preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier tot de la PSD-ALDE.
Fifor, liderul senatorilor PSD: Moţiunea de cenzură va trece miercuri, iar Iohannis va numi premier de la PSD-ALDE
„Moţiunea de cenzură va trece miercuri şi, odată, cu trecerea moţiunii de cenzură sperăm să revenim la normalitate, adică la o ţară care să fie guvernată în mod legitim de un Guvern şi de un prim-ministru care să fie desemnat, aşa cum prevede Constituţia, pe baza propunerii majorităţii parlamentare şi, desigur, de un Guvern pe care să-l voteze Parlamentul aşa cum prevăd legile ţării în acest moment”, a spus Fifor, întrebat dacă are garanţii că parlamentarii PSD şi ALDE nu vor „defecta” la votul privind moţiunea.
De asemenea, Fifor s-a declarat convins că şeful statului va desemna un premier tot de la PSD-ALDE.
„Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat cu nimic, Constituţia este aceeaşi, aşadar sunt întrunite toate condiţiile ca o propunere de premier din partea majorităţii parlamentare PSD-ALDE să fie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis”, a spus Fifor.
Solicitat să comenteze faptul că numele său este vehiculat pentru a prelua postul de premier, Fifor a răspuns: „Nu există o discuţie în acest sens”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu