>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO VIDEO Explozie la un centru comercial din Bogota. Bilanţ: trei morţi şi nouă răniţi


Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 9 au fost rănite într-o o explozie ce a avut loc într-un centru comercial din capitala Columbiei, Bogota, informează agenţia de presă Reuters.

Centrul comercial Andino, care este situat într-o zonă exclusivistă din Bogota, a fost evacuat imediat după ce un material explozibil a fost detonat într-una dintre toaletele complexului.
Reprezentanţii poliţiei au anunţat că dispozitivul explozibil a fost amplasat într-una dintre toaletele femeilor.
Printre victime se află o femeie în vârstă de 23 de ani de naţionalitate franceză.
Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, a ordonat demararea unei anchete. 
Măsurile de securitate au fost sporite în Bogota pe parcursul ultimului deceniu, crescând numărul patrulelor forţelor armate de pe străzile capitalei columbiene. La un moment dat, erau efectuate controale de securitate la intrarea în complexele comerciale, însă s-a renunţat la această măsură în urmă cu caţiva ani.
Principalii suspecţi sunt grupurile de gherilă ce activează pe teritoriul Columbiei. Guvernul a semnat anul trecut un acord de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), cel mai mare grup de gherilă din Columbia. Însă a doua grupare paramlitară după FARC, Armata Naţională de Eliberare are antecedente în organizarea unor astfel de atacuri. Cel mai recent eveniment de acest tip s-a produs în luna februarie, când membri ai Armatei Naţionale de Eliberare au amplasat un dispozitiv exploziv într-o piaţă din Bogota ce a rănit zeci de poliţişti.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu