>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Incendiu uriaş la o clădire cu 27 de etaje din vestul Londrei, oameni blocaţi în interior. Sute de pompieri se luptă cu flăcările/ 30 de persoane, transportate la spitale - LIVE VIDEO


Un incendiu a izbucnit la Grenfell Tower, o clădire de apartamente cu 27 de etaje, din vestul Londrei. Aproximativ 200 de pompieri şi 20 de autospeciale încearcă să stingă flăcările, în timp ce se încearcă evacuarea oamenilor din clădire, transmite CNN.

UPDATE 09:00 Poliţia Metropolitană a înfiinţat un număr de urgenţă unde pot suna cei interesaţi şi preocupaţi de situaţia familiilor şi a prietenilor posibil afectaţi de incendiul din Grenfell Tower, Kensington.


UPDATE 08:40 Cel puţin 30 de răniţi, în urma incendiului în clădirea de apartamente din Londra
Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în urma incendiului, conform serviciului de ambulanţe, citat de reuters.com.
"Putem confirma că 30 de persoane au fost trasportate către cinci spitale", a anunţat Serviciul de ambulanţe din Londra.
Două alte clădiri de apartamente aflate în apropiere sunt în curs de evacuare din cauza fumului ce a cuprins întreaga zonă.
UPDATE 07:42 Locatari ai clădirii de apartamente, blocaţi în interior
Rezidenţi din Grenfell Tower ar fi blocaţi în interiorul clădirii, informează presa britanică, citând martori oculari.
Poliţia, serviciile de salvare sau pompierii nu au oferit detalii specifice despre eventuale victime, dar martorii descriu cum locatarii sunt blocaţi în interior.
Brigada de pompieri a catalogat incendiul ca fiind unul de mare amploare.
Două alte clădiri de apartamente aflate în apropiere sunt în curs de evacuare din cauza fumului ce a cuprins întreaga zonă.
"Oameni pot fi văzuţi la fereastră, inclusiv un bărbat ce flutură o pătură", conform unui martor ocular.
Rezidenţi ai clădirii improvizează frânghii din cearceafuri, într-o încercare de a scăpa din incendiul ce a acaparat clădirea turn.
Mai multe persoane sunt tratate pentru o serie de răni, inclusiv inhalare de fum.
Una dintre persoanele salvate ar fi văzut cum unul dintre vecinii săi a sărit de la etaj în încercarea de a scăpa. Alţi rezidenţi panicaţi ţipă după ajutor în timp ce se apleacă peste ferestre.
Incendiu uriaş la o clădire cu 27 de etaje din vestul Londrei. Sute de pompieri se luptă cu flăcările - LIVE VIDEO
Într-o postare pe Twitter, poliţia metropolitană a precizat că două persoane sunt tratate pentru că au inhalat fum şi sunt aşteptate informaţiii cu privire la numărul victimelor afectate de incendiu.
Incendiul a fost semnalat la ora locală 1:16 (3:16, ora României).


Poliţia Metropolitană a declarat că oamenii care se aflau în clădire au primit îngrijiri medicale. Întregul bloc de pe Lancaster West Estate ardea, existând temeri că aceasta s-ar putea prăbuşi. Oamenii care locuiau în clădire au început să fie fost evacuaţi.
Primarul Londrei, Sadiq Khan a declarat incendiul drept "incident major".
Reprezentanţi Metroului din Londra au anunţat că mai multe staţii de metrou din oraş au fost închise din cauza incendiului.


Martorii oculari au povestit că puteau vedea cum focul a ajuns pe acoperişul clădirii de apartamente şi au auzit explozii. Poliţiştii au împins cordoanele îndepărtând oamenii de teamă ca respectiva clădirea să nu se prăbuşească, informează BBC.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu