>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liderul PSD Liviu Dragnea, nemulţumit că multinaţionalele raportează profituri mici: Aşa nu merge. Guvernul va analiza


Liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat, joi, nemulţumit de faptul că multinaţionalele raportează profituri impozabile de 3 ori mai mici decât companiile româneşti, el arătând că aşa nu merge şi că noul Guvern Tudose va analiza situaţia, cu referire la impozitul pe cifra de afaceri.
Întrebat despre introducerea impozitului pe cifra de afaceri, Dragnea a spus: „Eu am înţeles că Guvernul face o analiză serioasă şi obligatorie. Avem nişte cifre: companiile mari, multinaţionale, pe care trebuie să le sprijinim în continuare, au o cifră de afaceri de vreo 580 de miliarde de lei. Companiile româneşti au o cifră de afaceri de 550 de miliarde de lei”.
„Cele care au o cifră de afaceri de 580 de miliarde de lei raportează doar 9 miliarde profit impozabil, celelate, româneşti, care au 550 de miliarde de lei cifră de afaceri raportează 27 de miliarde de lei profit impozabil, de 3 ori mai mult. În condiţiile în care un asemenea grup de companii, cu o asemenea cifră de afaceri, raportează doar atâta profit impozabil, acolo există nişte cauze”, a adăugat Dragnea.
El a spus că Guvernul Tudose este obligat să verifice dacă există cauze obiective sau subiective legat de acest aspect.„Dacă sunt cauze obiective, trebuie să fie sprijinite prin alte măsuri acele companii, pentru că nu cred că în România vin doar cei care nu ştiu să facă afaceri. Dacă sunt cauze subiective, să vedem cum facem ca toate firmele din România să acţioneze cinstit în aşa fel încât pe profitul pe care îl fac aici statul român să primească acel impozit”, a adăugat Dragnea.
El a spus că acest lucru înseamnă că se face o simulare în aşa fel încât toate firmele cinstite să aibă de câştigat.
„De exemplu, impozitul pe cifra de afaceri la firmele care au cifre de afaceri sub 500.000 de euro, de 1%, a fost foarte bine primit şi e apreciat şi a generat foarte multe locuri de muncă. Nu zice nimeni că se va pune un impozit pe cifra de afaceri extraordinar de mare...”, a adăugat Dragnea.
„Asta vor face în perioada următoare: analize, simulări, analize, simulari, discuţii cu toată lumea, analize la nivel micro ca să vedem ce se întâmplă acolo pentru că vorbim cinstit: nu poate Guvernul român şi statul român să stea indiferent la ceea ce se întâmplă. Aşa nu nu merge, o cauză există”, a mai spus Dragnea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu