>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mihai Weber, şeful Comisiei parlamentare de control: Am primit punctul de vedere al SIE faţă de „speţa” Dragnea-Chirica/ Informaţiile au caracter de SECRET de stat


Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii SIE, Mihai Weber, a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că punctul de vedere al SIE referitor la „speţa” Dragnea-Chirica-SIE a ajuns la Comisie, el menţionând că nu face comentarii privind declaraţiile apărute în presă.

„Pot să vă pun că a venit un plic de la SIE pe baza respectivei speţe”, a confirmat Weber primirea punctului de vedere.
El a precizat că nu comentează declaraţiile publice făcute în presă pe această temă şi a subliniat că atât activitatea SIE, cât şi angajaţii Serviciului, constituie secret de stat.
„Nu comentez declaraţiile făcute în presă. De asemenea, pot să vă spun că majoritatea documentelor au caracter secret. Activitatea SIE e cu caracter secret şi, de asemenea, şi angajaţii sunt incluşi tot în categoria secret de stat”, a mai spus Weber.
Serviciul de Informaţii Externe (SIE) nu comentează "afirmaţiile publice ale personalităţilor politice", însă a trimis Comisiei parlamentare de control punctul său de vedere referitor la "speţa" Dragnea-Chirică-SIE, a comunicat miercuri, pentru MEDIAFAX, SIE.
"Serviciul de Informaţii Externe nu comentează afirmaţiile publice ale personalităţilor politice. Punctul de vedere al Serviciului referitor la speţa în discuţie a fost transmis Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii SIE", se spune în comunicarea SIE pentru MEDIAFAX.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut, marţi, că deţine în mod categoric informaţia că primarul Iaşului, Mihai Chirica, este "omul SIE", el menţionând că nu poate spune de unde are informaţia, dar afirmând că are suspiciunea că mai sunt şi alţi "oameni ai serviciilor" în PSD.
Întrebat, referitor la "bănuiala" pe care a exprimat-o pe un grup de whatsapp - discuţie care a ajuns şi în spaţiul public - cu privire la primarul de la Iaşi, Mihai Chirica, pe ce îşi fundamnetează părerea că acesta ar fi "omul SIE", Dragnea a răspuns: "Asta, îmi cer scuze, dar nu pot să spun".
Chestionat dacă are totuşi această informaţie, liderul PSD a răspuns: "Categoric, da".
Întrebat, miercuri, de corespondentul MEDIAFAX la Iaşi, despre declaraţia liderulului PSD, Liviu Dragnea, care a susţinut că deţine "în mod categoric" informaţia că primarul Iaşului, Mihai Chirica, este "omul SIE", edilul a răspuns: "Eu pun pariu pe hamsterul lui (Liviu Dragnea - n.r.) că nu e adevărat. Asta este declaraţia mea".
"Atunci când cu iresponsabilitate spui «categoric da», pronunţând o asemenea minciună, înseamnă că nu mai poţi fi luat în serios niciodată, niciunde, de nimeni. Cred că nu realizează gravitatea lucrurilor despre care vorbeşte. Vorbeşte despre un primar ales al unui municipiu, al doilea municipiu al României, în contradicţie cu posibilitatea de a fi un slujitor al statului dintr-un serviciu de siguranţă al statului. Ce, mi-ar fi ruşine să spun? Bineînţeles că nu. Dar asta nu se poate. Şi de aceea nu-l mai pot lua în serios cu nicio declaraţie a dumnealui pe această temă", a afirmat primarul Iaşiului.
Acesta a adăugat că pentru orice cetăţean al României ar fi o onoare să facă parte din SIE.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu