>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre demisia din Guvern: Obiectivele din raportul de evaluare sunt pe patru ani, nu pe patru luni. Eu sunt ministru independent


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a fost clar, joi, referitor la demisia din Guvern, dar a spus că va respecta deciziile care vor fi luate la nivel politic şi juridic, precizând că obiectivele din raportul de evaluare sunt cele din programul de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni.

"Un guvern, indiferent de ce etapă funcţionează are două componente, un pilon politic,sprijinul Alianţei, şi o componentă juridică pe care i-o conferă Parlamentul. Eu fac parte, chiar dacă independent, încă fac parte dintr-un Guvern, un guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic dar care are încă suport juridic. Personal cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un guvern, se retrage implicit şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă e membru de partid sau independent. Sigur, voi respecta deciziile care vor fi luate pe cele două componente, politică şi juridică", a declarat, joi dimineaţă ministrul Justiţiei, la sediul ministerului.
Tudorel Toader a precizat că îşi va continua programul stabilit pentru joi, declarând că la ora 9 are o dezbatere pe proiectul de lege privind cetăţenia, urmând ca la ora 12 să participe la şedinţa secţiei de judecători a CSM.
"Eu sunt încă ministru al Justiţiei şi încă îmi îndeplinesc aceste atribuţii. Nu fac parte din nicio tabără. Eu sunt ministru independent", a mai spus Tudorel Toader.
Ministrul a mai spus că finalizarea legilor justiţiei era planificată pentru finalul lunii iunie şi că urma să le prezinte în Guvern.
"Am văzut în bilanţul acela că au trecut patru luni de zile de cand sunt ministru. Ştiţi că eu am venit două luni mai târziu, nu din ianuarie, că au trecut patru luni şi nu am realizat Cartierul Justiţiei. Păi cartierul Justiţiei e un proiect extrem de generos şi de mare, sunt 11 hectare de teren aici lângă Biblioteca Naţională, sunt nişte proprietăţi private are probabil ar trebui expropriate. Ar trebui studii de fezabilitate, autorizaţii, proiecte.. Cartierul Justiţiei care e un proiect extrem de generos şi de frumos sigur cine îl va realiza va realiza o mare operă pentru justiţie. Acolo vor fi reunite CSM, Înalta Curte, Miniterul Justiţiei, Parchetul General, toate instanţele de judecată. Să spui cuiva că în patru luni nu a făcut un carter pe 11 hectare, bag seamă că probabil eu vorbesc despre altceva", a mai declarat ministrul.
Tudorel Toader a spus că nu ştie exact care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii.
"Alea sunt obiectivele programului de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni", a conchis ministrul Justiţiei, referindu-se la obiectivele prezentate în raportul de evaluare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu