>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Moţiunea de cenzură, trimisă cu poşta militară la Palatul Victoria, nu a fost înregistrată la Guvern. Premierul nu merge duminică în Parlament


Moţiunea de cenzură nu a fost înregistrată la Guvern, motiv pentru care premierul Sorin Grindeanu nu va merge în Parlament pentru a asista la şedinţa în care se citeşte documentul, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Registratura nu este deschisă în week-end, deci documentul nu a fost înregistrat oficial la Guvern.
"(Premierul - n.r.) vrea să se facă totul ca la carte, constituţional. Premierul nu are de ce să meargă în Parlament", au mai declarat sursele.
Conform acestora, şeful Executivului speră la soluţionarea acestei situaţii politice pe cale amiabilă, astfel încât să nu se ajungă la momentul votului moţiunii de cenzură.
Vicepreşedintele Senatului, Nicolae Bădălau, a anunţat duminică, după Biroul Permanent de la Senat, că textul moţiunii de cenzură va fi trimis după şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la Guvern, prin intermediul poştei militare.
"Există o poştă specială, prin care se transmite. Dacă cei trei de la Guvern nu vin o săptămână la serviciu, probabil că se îmbolnăvesc mâine, că sunt doar trei, România stă şi Legislativul nu funcţionează? (...) România este guvernată în fiecare minut şi în fiecare secundă şi în fiecare zi, chiar şi în weekend. În weekend nu îşi ia nimeni concediu", a declarat senatorul PSD Nicolae Bădălău.
Bădălău a fost întrebat dacă textul moţiunii va fi trimis cu poşta militară, răspunzând "sigur că da", explicând că "aceasta este procedura între instituţiile statului".
Premierul Sorin Grindeanu a invocat sâmbătă nerespectarea procedurilor parlamentare. În opinia oamenilor din jurul premierului, moţiunea de cenzură nu poate fi citită duminică în plenul Parlamentului, deoarece documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminica.
Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu