>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

O altă lege a UDMR, privind finanţarea învăţământului confesional particular, RETRASĂ de la Senat


Un alt proiect de lege aparţinând UDMR a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, actul normativ urmând să reglementeze finanţarea din fonduri publice a învăţământului superior confesional particular.

Proiectul de lege prevedea ca "statul să ofere sprijin învăţământului teologic pastoral acreditat în instituţiile de învăţământ superior confesional particular", din fonduri publice, în cazul care în cadrul învăţământului superior de stat nu există învăţământ teologic pastoral specific cultului respectiv.
Şi proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare" a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, în urma deciziei Biroului Permanent a Camerei superioare.
"S-a făcut o propunere de către grupul PSD. Grupul UDMR a fost, evident, împotrivă, pentru că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate, adică noi trebuia să dezbatem în plenul Senatiului câteva proiecte legislative care au termen de depunere a proiectului exprirat de o lună, o lună şi jumătate. Ele au fost solicitate la retragere, iar în ceea ce priveşte legea privind 15 martie, care are raport depus de către Comisia de raportare şi unde nu a fost un vot împotrivă în Comisii, şi la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Evident că noi am fost împotriva acestui demers", a declarat senatorul UDMR Cseke Attila.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu