>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preliminarii CM 2018: Polonia - România, scor 1-3, într-un meci din etapa a 6-a a grupei E


Naţionala României a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, meciul jucat cu prima reprezentativă a Poloniei, la Varşovia, în etapa a şasea a grupei E din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

Au marcat: R. Lewandowski 29' (penalty), 57', 62' (penalty) / B. Stancu 77'
1-0: Piszczek se pregăteşte să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj şi îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Acelaşi atacant pune mingea la punctul cu var şi transformă la colţul din dreapta al lui Tătăruşanu.
2-0: Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, Robert Lewandowski se înalţă dintre Chiricheş şi Săpunaru şi înfinge mingea la colţul lung.
3-0: Toşca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruaşanu, îl fixează pe centru şi înscrie pentru 3-0 Polonia.
3-1: Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, "Motanul" se uită în dreapa pentru o soluţie şi alege să tragă la poartă. Mingea se opreşte în vinclul porţii lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek.
În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul patru în grupă, cu şase puncte, în timp ce Polonia este lider, cu 16 puncte, calificată deja la competiţia din Rusia, de peste un an. Clasamentul grupei E: 1. Polonia - 16 puncte; 2. Muntenegru - 10p; 3. Danemarca - 10p; 4 - România - 6p; 5 - Armenia - 6p; 6 - Kazahstan - 2p.
Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (Krychwiak 44'), Linetty (Milik 72'), Grosicki – Zielinski (Teodorczyk 81') - Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.
România: Tătăruşanu - Chiricheş, Săpunaru, Toşca - Benzar, Pintilii, Marin (Hanca 79'), Latovlevici (Grozav 60') - Stancu, Chipciu (Stanciu 60') - Fl. Andone. Selecţioner: Christoph Daum.
Cartonaşe galbene: - / Săpunaru 28'
Cartonaş roşu:-.
Arbitri: Ruddy Buquet, Frederic Cano şi Guillaume Debart; rezervă: Nicolas Rainville (toţi din Franţa).
Observatori: Erol Ersoy (Turcia), Christian Mutschler (Elveţia).
Stadion: Narodowy, Varşovia.

România joacă în această seară cu Polonia, în preliminariile Campionatului Mondial 2018, meci ce va fi disputat pe Stadionul Naţional din Varşovia. 
23:30 Tricolorii au început să ţină mai mult de minge la Varşovia, dar polonezii stau bine pe teren şi înaintăm destul de greu în terenul advers. Ne trecem în cont încă o ocazie, Toşca centrează de pe stânga, Hanca apare în mijlocul careului, dinamovistul reia cu exteriorul, dar mingea deviată de un fundaş polonez trece peste poarta adversă.
23:20 GOOOOL România!!! Şi mai avem încă 15 minute pentru a spera că vom reveni în meci. Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, "Motanul" se uită în dreapa pentru o soluţie şi alege să tragă la poartă. Mingea se opreşte în vinclul porţii lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek. La câteva minute distanţă, Răzvan Marin îi lasă locul pe teren lui Sergiu Hanca, fotbalist care debutează în tricoul naţionalei. 
23:06 GOOOOL Polonia! Început de groază în partea secundă a meciului pentru tricolorii lui Daum. Nici bine nu ne revenim din şocul golului doi că Lewandowski îşi continuă recitalul şi înscrie pentru a treia oară. Toşca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruaşanu, îl fixează pe centru şi înscrie pentru 3-0 Polonia. 
23:00 GOOOOL Polonia! Meciul s-a cam terminat în condiţiile în care tricolorii nu au reacţie pe teren, iar Lewandowski tocmai a făcut 2-0 din lovitură liberă. Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, atacantul polonez se înalţă dintre Chiricheş şi Săpunaru şi înfinge mingea la colţul lung.
22:52 Am sperat pentru câteva secunde la o revenire a României în meci, dar lovitura liberă executată de Latovlevici s-a lovit de zidul făcut de polonezi. Deşi mingea a fost recuperată tot de tricolori şi centrată în careu de Benzar, Stancu a fost blocat de fundaşii adverşi.
22:49 A început repriza secundă la Varşovia cu aceleaşi garnituri de ambele părţi. Mai avem încă 45 de minute în care mai putem spera la locul doi dacă vom întoarce scorul sau ne vom uita de la TV la Campionatul Mondial din Rusia, dacă România pierde. 
22:33 E pauză la Varşovia! Polonia - România 1-0, după un penalty comis de Săpunaru şi transformat de Lewandowski. Din păcate, polonezii stau mai bine la toate capitolele importante: posesie 67% - 33%, ocazii de gol 6-5, şuturi pe poartă 2-1.
22:23 Golul primit nu ne impulsionează să întoarcem scorul pentru a mai spera la calificare. Tot polonezii sunt cei care presează, iar pasul la offside pe care l-au făcut tricolorii este stricat de Romario Benzar, care-l ţine pe Lewandowski în joc. Atacantul scapă singur cu Tătăruşanu, îl driblează, dar portarul Fiorentinei revine şi scoate cu ambele mâini mingea din piciorul lui Lewa. Rămâne 1-0 pentru Polonia graţie lui Tătăruşanu.
22:14 GOOOOOL POLONIA! Ce gest necugetat a făcut Săpunaru... Piszczek se pregăteşte să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj şi îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Acelaşi atacant pune mingea la punctul cu var şi transformă la colţul din dreapta al lui Tătăruşanu. Am început cum nu se poate mai prost la Varşovia, iar leşii pun în aceste momente 10 puncte între noi şi ei.
22:04 Încă ne apărăm la Varşovia şi îi lăsăm pe polonezi să plimbe mingea, în timp ce noi, probabil, că mizăm pe cartea contraatacului. Lewandowsky & Co au pus stăpânire pe balonul de joc, iar în acest moment statistica arată astfel la capitolul posesie: POL - ROM 73% - 27%.
21:58 Avem primele pătrunderi în jumătatea adversă de teren, iar până în acest moment Florin Andone trage jocul României înspre poarta lui Szczesny. Pintilii a fost deschis în marginea careului, a încercat să-l depăşească pe Jedrzejczyk, dar polonezul a protejat mingea până în aut de poartă. A urmat o lovitură liberă din dreapta executată de Latovlevici, dar doar până în capul unui jucător advers, iar faza ofensivă a României s-a stins.
21:49 Stăm la cutie încă din primele minute în sistemul gândit de Daum pentru partida de la Varşovia. Polonezii au acaparat mingea şi încep să o plimbe în marginile terenului, iar Grosicki ne-a dat primele emoţii, dar a fost blocat în careu de Chiricheş.
21:45 Au intrat pe teren, au intonat imnul, au făcut poza oficială, iar acum tricolorii au doar o singură misiune în următoarele 90 de minute: victoria pe Narodowy Arena. Trei puncte sunt vitale pentru a mai trage speranţe la locul secund în grupă, în condiţiile în care Danemarca, ocupanta locului doi, a câştigat, azi, împotriva Kazahstanului, scor 3-1, şi s-a distanţat la patru puncte de naţionala lui Daum.
Echipele de start:
Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki – Zielinsky - Lewandowsky
Rezerve: Skorupski, Fabianski, Lewczuk, Milik, Krychowiak, Rybus, Teodorczyk, Bereszynski, Peszko, Kaminski, Goralski, Wilczek
România: Tătăruşanu - Chiricheş, Săpunaru, Toşca - Benzar, Pintilii, Marin, Latovlevici -Stancu, Chipciu - Fl. Andone
Rezerve: Pantilimon, Niţă, Gardoş, Ţîru, Ganea, Băluţă, Stanciu, Rotariu, Hanca, Grozav, Bicfalvi, Ivan(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu