>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Iohannis a primit o distincţie a Balului Operei "Semper" din Dresda


Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi Ordinului "Sfântul Gheorghe" al Balului Operei "Semper" din Dresda, într-o ceremonie care a avut loc la Berlin, la sediul ambasadei României.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 20 iunie a.c., la Ambasada României la Berlin, o alocuţiune în cadrul momentului festiv dedicat decernării Ordinului „Sfântul Gheorghe” al Balului Operei ,,Semper’’ din Dresda.
"Primesc cu mare plăcere Ordinul «Sfântul Gheorghe» şi îl dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele ordinului care mi-a fost înmânat - «Sfântul Gheorghe» – poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european şi internaţional actual. Viitorul proiectului european ţine de angajarea pe calea solidarităţii şi a unităţii, în mod pragmatic şi credibil. Important este ca UE să-şi păstreze, sincer şi onest, valorile şi principiile sale fundamentale şi să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetăţenii săi", a spus preşedintele Iohannis, în alocuţiunea pe care a susţinut-o cu această ocazie,
Preşedintele a subliniat că "România a demonstrat că este un partener predictibil şi de încredere, prin asumarea clară atât a statutului său de membru al UE deplin angajat, din ultimii zece ani, cât şi în ceea ce priveşte responsabilităţile euro-atlantice de securitate şi apărare comună".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu