>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA Mike Pompeo


Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întrevedere cu directorul CIA Mike Pompeo, anunţă într-un comunicat de presă Administraţie Prezidenţială. Serviciile de informaţii din România, apreciate de oficialii americani ca un partener ”de top”.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că România este ”un partener valoros” pentru americani, mai ales în privinţa ameninţării de pe flancul Estic al NATO.
”Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România este un partener valoros pentru partea americană, în special datorită expertizei din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest şi vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţările hibride de pe Flancul Estic al NATO. Preşedintele României a asigurat că ţara noastră înţelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acţioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaţionale pe linie de securitate”, transmite Administraţia Prezidenţială.
Cooperarea in domeniul intelligence a fost apreciată de oficialii americani, care au precizat că România este ”în topul serviciilor de informaţii din Europa”.”La rândul său, conducerea CIA a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România, care se regăsesc în topul serviciilor de informaţii din Europa cu care are relaţii agenţia americană, din punct de vedere al nivelului de încredere şi al consistenţei activităţii derulate”, mai precizează Preşedinţia.
Pe agenda discuţiilor s-au aflat combaterea terorismului, ameninţarea balistică nord-coreeană, dar şi stabilizarea Afganistanului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu