>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Sondaj: Angela Merkel, în topul preferinţelor germanilor


Datele unui sondaj recent arată că partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), se situează pe primul loc în preferinţele alegătorilor, pe locul secund clasându-se social-democraţii lui Martin Schulz, care se află pe un trend descendent, potrivit Deutsche Welle.
Conform unui studiu realizat de un institut de sondare, cancelarul german a ajuns la cea mai mare cotă de popularitate din ultimii ani. Încrederea germanilor în Angela Merkel scăzuse după izbucnirea crizei refugiaţilor, însă acum 64% dintre germani se declară mulţumiţi de cancelarul german.
Sondajul arată că CDU se situează pe primul loc în preferinţele alegătorilor, 38% dintre aceştia declarând că vor vota partidul cancelarului. Social-democraţii sunt preferaţi de 24% dintre alegători, iar Partidul Verde de 7% dintre alegători. Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) se situează la pragul de 10%, fiind aproape sigur de intrarea în Bundestag. Cu toate acestea, popularitatea AfD nu se apropie de cea a Frontului Naţional din Franţa, iar riscul ascensiunii acestui partid este scăzut.
Totodată, sondajul arată şi degradarea încrederii germanilor în SUA. Doar 5% dintre germani au declarat că au încredere în Donald Trump, iar 21% dintre respondenţi consideră SUA ca fiind cel mai important aliat al Germaniei. La polul opus, 94% dintre germani au încredere în Franţa, aspect amplificat de alegerea preşedintelui Emmanuel Macron.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.500 de persoane.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu