>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Steve Scalise, lider al Partidului Republican din SUA, şi consilieri ai săi, împuşcaţi la un antrenament de baseball. UPDATE: Patru persoane rănite, printre care şi atacatorul/ Trump urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei din Virginia


Steve Scalise, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, şi consilieri ai acestuia au fost răniţi într-un incident armat produs miercuri la un antrenament de baseball, în statul american Virginia, afirmă surse citate de presa americană.

Potrivit ultimelor informaţii, starea lui Steve Scalise este "stabilă".  Acesta se află internat la Spitalul universitar "George Washington" din capitala Statelor Unite, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Associated Press.
"Congresmanul Steve Scalise, un prieten şi un patriot adevărat, a fost rănit destul de rău, dar îşi va reveni în totalitate. Îi suntem alături prin gândurile şi rugăciunile noastre", a transmis Donald Trump prin Twitter.
Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a fost informat despre incidentul armat şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei, a anunţat anterior Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
"Atât preşedintele Donald Trump, cât şi vicepreşedintele Michael Pence sunt ţinuţi la curent cu situaţia din statul Virginia. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru persoanele afectate", a transmis Sean Spicer prin Twitter.
Incidentul a avut loc în zona East Monroe / Del Ray din oraşul Alexandria, în statul american Virginia. Un individ a deschis focul cu o armă de foc spre echipa republicană de baseball a Congresului SUA, în timpul unui antrenament.
Steve Scalise a fost împuşcat în şold, iar un consilier al acestuia în piept, relatează Fox News.
Potrivit CBS News, cel puţin patru persoane au fost rănite, inclusiv Steve Scalise şi mai mulţi consilieri ai acestuia.
Atacatorul a fost şi el rănit în incident.
Conform postului CNN, în incident au fost răniţi şi agenţi ai Poliţiei Capitoliului care erau prezenţi la antrenament pentru garantarea securităţii.
Poliţia din Alexandria a confirmat producerea incidentului armat, precizând că atacatorul probabil a fost reţinut.

 (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu