>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudorel Toader: Demisia mea devine irevocabilă pe 30 iunie. Am convingerea că până atunci vom avea Guvern


Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 ianuarie, dată până la care speră că vom avea un nou Guvern. Toader spune că a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu despre situaţia juridică a demisiilor şi despre legile justiţiei.

"Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat Tudorel Toader.
Acesta a refuzat să spună dacă va face parte din următorul Guvern.
Ministrul demisionar al Justiţiei a precizat că a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
"Am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Tăriceanu şi am discutat două probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru şi efectele juridice pe care le produce moţiunea de cenzură adoptată în sensul evitării vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justiţiei, a procesului legislativ în general", a explicat Toader.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu