>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Unul dintre suspecţii atacurilor teroriste din Londra, actor într-un documentar despre jihadiştii britanici: se închina la un steag Isis, într-un parc din Londra. Vecin: ”Doar mă întreba detalii despre o dubiţă - cât costă, de unde poate lua una”


Unul dintre cei trei oameni care au comis atacurile teroriste de la Londra, sâmbătă noapte, a apărut într-un documentar despre jihadiştii din Marea Britanie, difuzat de Channel 4, notează The independent.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, din Barking, estul Londrei, a fost unul dintre cei trei autori ai atentatelor, care au fost împuşcaţi mortal de poliţişti.
Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 49 au fost rănite, după ce o dubă albă a intrat într-un grup de pietoni, pe London Bridge, în timp ce în apropiere de Borough Market oamenii erau înjunghiaţi de ceiallţi doi autori.
Unul dintre atacatori, al cărui nume nu a fost dezvăluit, părea să se închine la un steag Isis, într-un parc din Londra, dezvăluie o secvenţă dintr-un documentar difuzat de Channel 4 despre comportamentul şi motivaţiile extremiştilor britanici.Acum poliţia percheziţionează mai multe case din Barking şi au arestat 12 persoane, ca parte din investigaţie.
Vecinii tânărului au spus că fanul Arsenal a purtat un tricou cu sigla echipei cu o zi înainte de atac, articol vestimentar ce seamănă cu cel purtat de unul dintre suspecţii omorâţi de ofiţeri.
Potrivit unui vecin, atacatorul l-a întrebat înainte de atentat de unde poate face rost de o dubiţă.
”Doar mă întreba detalii despre o dubiţă - cât costă, de unde poate lua una”, a declarat vecinul pentru The Sun.
Un alt bărbat care locuieşte în cartier, a spus că a fost întrebat de unde se pot închiria dube, dar tânărul a fost ”puţin vag când a trebuit să spună pentru ce îi trebuie”.
Poliţia Metropolitană a declarat că autovehiculul alb, care a lovit un grup de pietoni sâmbătă seara, a fost închiriat de unul dintre atacatori.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu