>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video PROTEST cu sute de oi la Curtea de Argeş. Centrul oraşului, blocat de ciobanii nemulţumiţi de faptul că păşunile au fost concesionate - FOTO, VIDEO


O stradă din oraşul regal Curtea de Argeş este blocată, joi, de un protest cu sute de oi aduse de unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de animale din judeţul Argeş, supărat că păşunile au fost concesionate, iar ciobanii nu mai au voie cu animalele acolo. Poliţiştii şi jandarmii intervin.

Daniel Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de animale din judeţul Argeş, care consideră că autorităţile locale nu au respectat dreptul la păşunat al oierilor din zonă, a scos aproximativ 450 de oi cu care a blocat o stradă din oraşul regal Curtea de Argeş.
Alte aproximativ 200 de oi au fost aduse în parcarea din spatele Mănăstirii Curtea de Argeş.
La faţa locului intervin poliţiştii şi jandarmii, acţiunea de protest nefiind autorizată.
Potrivit autorităţilor, organizatorul protestului şi-a anunţat în scris în alte două ocazii intenţia de a scoate oile în stradă, acţiuni neconcretizate până joi, când crescătorul şi-a pus în aplicare planul.
Potrivit aceloraşi surse, Petrescu este nemulţumit de modul în care s-a derulat o licitaţie privind păşunile alpine.
Astfel, aproximativ 200 de oi au fost aduse în parcarea din spatele Mănăstirii Curtea de Argeş. De asemenea, alte aproximativ 450 de oi blochează, la ora transmiterii acestei ştiri, Strada Poştei, pe ambele sensuri.
"Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş acţionează pentru asigurarea măsurilor de ordine publică având dispozitive de blocare la faţa locului şi încercând să evite eventualele complicaţii care pot apărea", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al IJJ Argeş, Cătălina Turcea.
Potrivit acestuia, vor fi aplicate sancţiuni atât pentru blocarea drumului de acces, cât şi pentru comportament şi limbaj neadecvat.
O licitaţie privind păşunile alpine din Curtea de Argeş a fost câştigată de către o profesoară care, în opinia lui Daniel Petrescu, nu are nicio legătură cu păşunatul. Păşunile fiind concesionate, ciobanii nu mai au voie să intre cu animalele acolo.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu