>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video VIDEO Iohannis, despre românul erou la atentatele din Londra: ”E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”/ Cum a fost primit de românii din diaspora


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu a urmărit ”în detaliu” declaraţiile ambasadorului Dan Mihalache, subliniind însă că tragedia s-a produs, iar ”chestiunea trebuie abordată cu maximă seriozitate”.

”Nu am urmărit în detaliu. Nu e treaba mea să urmăresc în detaliu ce declară ambasadorii, dar am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur şi simplu păcat, fiindcă tragedia s-a produs şi atunci trebuie să abordăm chestiunea cu maximă seriozitate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a admirat gestul românului devenit erou după ce a adăpostit mai multe persoane în timpul atentatului de sâmbătă din capitala Marii Britanii.
”E demn de toată stima. E un exemplu pentru tânăra generaţie”, a spus preşedintele.Şeful statului a fost întrebat dacă îl va decora pe acesta pentru gestul său.
”E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”, a replicat Iohannis.
Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat că nu există români printre victimele atacurilor teroriste. Deşi se afla în România, el fiind sâmbătă seară naş la nunta unor prieteni, Dan Mihalache a explicat că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată după atentate la ambasada pe care o conduce la Londra şi că „totul a fost sub control”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu