>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vladimir Putin: Noile sancţiuni impuse de SUA vor complica relaţiile bilaterale


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, sâmbătă, că noile sancţiuni impuse de Senatul Statelor Unite vor deteriora relaţiile dintre Rusia şi SUA, informează Politico.com.
Vladimir Putin a declarat pentru agenţia de presă TASS că noile sancţiuni vor complica relaţiile dintre Casa Albă şi Kremlin. Putin a adăugat că Moscova încă nu a pregătit o reacţie la decizia Senatului american. Preşedintele rus este de părere că, din cauza sancţiunilor, Rusia este forţată să facă nişte schimbări, însă ele nu vor produce un efect semnificativ.
Vineri, în cadrul unei conferinţă de presă ce se desfăşoară anual, Putin a susţinut că nu înţelege motivul pentru care Senatul american a decis să adopte un nou set de sancţiuni. ”Sunt convins că noile sancţiuni sunt rezultatul disputelor politice interne din SUA. Dacă nu era Crimeea, SUA ar fi găsit alte motive pentru a sancţiona Rusia. Politica de izolare a Rusiei a fost mereu o practică a SUA”, a susţinut Putin.
”Sancţiunile vor produce un impact, însă nu va fi fundamental. Rusia este mai mult afectată de contextul global şi de scăderea preţurilor la produsele pe care le exportăm în mod tradiţional: petrol, gaz, metale şi multe altele”, a declarat Vladmir Putin în cadul interviului susţinut vineri.
Senatul Statelor Unite a adoptat, joi, un act legislativ prin care se aprobă noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru presupuse interferenţe în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Sancţiunile votate de Senatul SUA vor trebui aprobate de Casa Reprezentanţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu