>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Carmen Dan a verificat provenienţa notei scurse în presă "privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman" despre Liviu Dragnea: Documentul nu se regăseşte înregistrat, e preconceput


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că documentul atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Interne (DGPI) nu a fost înregistrat în registrele IPJ Teleorman, IGPR sau DGPI, că iniţial acesta nu a avut antet, fiind preredactat, probabil în 2011, "în alte scopuri".

"Am făcut unele verificări, acel document emană de la o instituţie, este trecut pe document antetul unei instituţii, vorbim de IPJ Teleorman. Am făcut verificări serioase în registrele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman şi acel document nu se regăseşte înregistrat instituţional, aşa cum a fost normal. Am făcut verificări la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie Internă, nu s-a regăsit nici în evidenţele acestei structuri, am făcut verificări şi la nivelul Inspectoratului General de Poliţie, nu există înregistrat acest document nici în arhiva acestei instituţii, ceea ce mă face să trag concluzia firească că acesta este un document preconceput, prefăcut în alte scopuri. Nu acelea procedurale, instituţionale", a declarat Carmen Dan.
Ministrul Afacerilor a mai spus că având în vedere că în spaţiul public încă se mai speculează că documentul ar aparţine DGPI, fiind afectată astfel imaginea Ministerului Afacerilor Interne, va întreprinde toate demersurile legale "pentru ca cei care au făcut asemenea afirmaţii, ori să le probeze, ori să le retragă".
"Am informaţii, şi nu le-aş spune dacă nu aş considera că sunt informaţii certe, că acest document, iniţial, nu a avut niciun antet. (...) Presupun că existau persoane care aveau interes. Şeful DGPI spune că nu există înregistrat acest document. Evident că nu poate fi redactat, pentru că orice document care este redactat pe procedură instituţională este înregistrat. Nu se regăseşte în nicio structură a MAI", a completat Carmen Dan.
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că, după părerea ei, documentul a fost redactat în 2011.
"Voi sesiza nişte instituţii dacă din analiză va reieşi că am posibilitatea legală de a face asta şi mă îndoiesc că nu aş avea şi cei care sunt sesizaţi au responsabilitatea să facă verificări", a concluzionat Carmen Dan.
DGIPI a susţinut că documentul publicat de Rise Project, referitor la deţinerea majoritară a acţiunilor de către Liviu Dragnea a firmei Tel Drum, nu ar aparţine unităţii.
Într-un articol publicat de jurnaliştii RISE, aceştia au prezentat un document, despre care susţin că este clasificat, numit "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care ar fi aparţinut DGPI.
În documentul prezentat se precizează că la nivelul IPJ Teleorman se deţin o serie de informaţii referitoare la "preşedintele CJ care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoană cu putere de decizie în judeţ ", iar în urma verificărilor s-ar fi descoperit că ar fi fost deţinător majoritar al acţiunilor la purtător firma Tel Drum, societate care, se precizează în act, în perioada 2000-2010 ar fi obţinut, "prin licitaţii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman", precizându-se în document că şi cumpărarea firmei s-a făcut în condiţii frauduloase.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu