>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Coreea de Nord afirmă că racheta intercontinentală lansată marţi poate transporta ogive nucleare


Regimul stalinist de la Phenian a transmis miercuri că racheta intercontinentală lansată marţi de forţele sale poate fi echipată cu o ogivă nucelară de mari dimensiuni, anunţ care a atras critici dure din partea Washingtonului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a afirmat că testul balistic a completat arsenalul de arme strategice al ţării, care include bombe atomice şi cu hidrogen şi rachete intercontinentale, a anunţat KCNA, agenţia de presă a statului nord-coreean.

Kim a ordonat ca forţele armate nord-coreene să trimită " frecvent astfel de cadouri mici şi mari yankeilor (nume dat locuitorilor SUA n.red)", a precizat KCNA.

Testul balistic a verificat cu succes condiţiile technice necesare pentru separarea treptelor rachetei, reintrarea în atmosferă a ogivei unei rachete intercontinentale şi controlul ogivei în timpul ultimei etape de zbor, a informat agenţia de presă nord-coreeană.O reprezentantă a Departamentului american al Apărării a transmis că Pentagonul a concluzionat că în cadrul testului balistic de marţi a fost folosită o rachetă intercontinentală.

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat că testul, efectuat în ajunul Zilei Independenţei SUA, reprezintă "o nouă escaladare a ameninţării" şi a cerut ca "toate naţiunile să demonstreze în mod public Coreei de Nord că există consecinţe pentru dezvoltarea de arme nucleare".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu