>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dezastru în România | Bilanţul IGSU după ploile din ultimele ore: 30 de persoane rănite, peste 70 de maşini avariate şi mai multe case inundate


Treizeci de persoane au fost rănite, în ultimele 24 de ore, din cauza vântului puternic şi a descărcărilor electrice, pompierii intervenind în 17 judeţe unde vremea rea a creat pagube. Aproape 700 de copaci au căzut pe carosabil, 72 de maşini fiind avariate, potrivit bilanţului de miercuri al IGSU.

Reprezentanţii IGSU au transmis, miercuri dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localităţi din 17 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Vaslui, dar şi în municipiul Bucureşti.
IGSU arată că din cauza vântului puternic şi descărcărilor electrice, la nivel naţional au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâţi pe carosabil, maşini, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule.
De asemenea, în urma averselor din ultima perioadă, au fost inundate 18 imobile, 6 curţi şi 3 subsoluri, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.
„Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1 (între localităţile Buşteni şi Azuga) şi pe DN 7C Transfăgărăşan s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei şi curăţarea drumurilor”, a transmis IGSU.
Potrivit sursei citate, miercuri dimineaţa, la nivel naţional, nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.
Salvatorii reamintesc că pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină, populaţia trebuie să îşi asigure protecţia în locuinţe sau alte spaţii de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Marţi seara, o femeie din Brăila a murit, după ce un copac smuls de vijelie în localitatea Lacu Sărat a lovit-o în cap. De asemenea, cel puţin 10 persoane au fost rănite la Galaţi, două fiind în stare gravă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu