>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DGPI susţine că documentul apărut în ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea nu aparţine instituţiei


DGPI susţine că documentul publicat de Rise Project, referitor la deţinerea majoritară a acţiunilor de către Liviu Dragnea a firmei Tel Drum, nu ar aparţine unităţii. Jurnaliştii prezintă un document care ar data din anul 2011, în care sunt prezentate date despre societate.

"Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) respinge ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii şi, ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenţi. În acest context, DGPI respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică şi isi reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist şi dedicat îndeplinirii misiunilor încredinţate prin lege”, transmite instituţia.
Într-un articol publicat, joi, de jurnaliştii RISE, aceştia prezintă un document, despre care susţin că este clasificat, numit "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care ar fi aparţinut DGIPI.
În documentul prezentat se precizează că la nivelul IPJ Teleorman se deţin o serie de informaţii referitpare la "preşedintele CJ care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoană cu putere de decizie în judeţ ", iar în urma verificărilor s-ar fi descoperit că ar fi fost deţinător majoritar al acţiunilor la purtător firma Tel Drum, societate care, se precizează în act, în perioada 2000-2010 ar fi obţinut, "prin licitaţii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman", precizându-se în document că şi cumpărarea firmei s-a făcut în condiţii frauduloase.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu