>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO | Cântăreaţa Denisa Răducu va fi înmormântată astăzi, în satul natal, lângă Drăgăşani


Cântăreaţa Denisa Răducu va fi înmormântată marţi, în localitatea natală Ştefăneşti, lângă Drăgăşani, judeţul Vâlcea. La funeralii sunt aşteptaţi mai mulţi solişti prieteni ai tinerei care a murit duminică, la vârsta de 27 de ani, din cauza unui cancer la ficat.

Încă de luni, mai mulţi prieteni ai Denisei, printre care Minodora, Liviu Puştiu şi Daniela Gyorfi, au mers la cimitirul Bellu din Capitală, unde a fost depus trupul solistei, pentru a-şi lua rămas bun de la colega lor.
Cântăreaţa Denisa Răducu a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 27 de ani, după ce s-ar fi luptat, timp de câteva luni, cu un carcinom hepatocelular.
Aceasta va fi dusă de la Bucureşti la Ştefăneşti de Drăgăşani, unde va fi înmormântată marţi.
Potrivit experţilor Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală (ESMO), la cei mai mulţi pacienţi, cancerul ficatului este precedat de ciroza ficatului. Ciroza este o consecinţă a bolii cronice de ficat, cu toate că un număr limitat de pacienţi cu boală cronică de ficat vor face ciroză. În ciroză, ţesutul ficatului se va modifica uşor, din ţestul cu celule normal în unul care are mai degrabă ţestul fibros şi cicatrizat. Celulele ficatului nu cresc şi nu funcţionează normal.
Cancerele hepatice reprezintă a şasea cea mai frecventă formă de cancer la nivel mondial. În Europa, 10 din 1.000 de bărbaţi şi 2 din 1.000 de femei vor face cancer de ficat la un moment dat în viaţă. În anul 2008, în jur de 40.000 de bărbaţi şi circa 20.000 de femei au fost diagnosticaţi cu cancer de ficat în toata Europa. Vârsta medie la diagnosticare este între 50 şi 60 de ani, iar în Asia şi Africa este în jurul vârstei de 40-50 de ani, arată CSID.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu