>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Milan italian. „Diavolii” au răpus la limită „leii” Craiovei, la Severin, după un gol al lui Ricardo Rodriguez. Mitriţă, responsabil cu ratările în CS U - AC Milan 0-1

Milan italian. „Diavolii” au răpus la limită „leii” Craiovei, la Severin, după un gol al lui Ricardo Rodriguez. Mitriţă, responsabil cu ratările în CS U - AC Milan 0-1Oraşul Craiova tânjea de 17 ani la un meci european şi de peste 3 decenii la o confruntare cu un colos al fotbalului, dar Bănia n-a avut onoarea de a găzdui marele Milan, şansă de care a profitat Severinul. Biletele s-au epuizat în două zile, cu o săptămână înainte de meci, iar în ziua marii dispute ruta Craiova – Severin a fost împânzită de steaguri şi fulare arborate de miile de maşini care, practic, au creat un cordon de 100 de kilometri între cele două oraşe din Oltenia.
„Una estate italiana”, imnul Coppei del Mondo 90, a răsunat lângă Dunăre alături de „O iubire al-albastră”, „Oltenia Eterna nova” sau „Au înnebunit salcâmii”,  iar alături de „Popolo di Oltenia” au venit şi o mie de fani rossonerri, mulţi din Bulgaria sau Serbia. Când turcul Ozkahya a fluierat startul, arena severineană s-a aprins pur şi simplu, precum „Centralul” pe vremea Craiovei Maxim, iar în peluza olteană s-a desfăşurat o coregrafie superbă, cu mesajul: "Ştiinţa Craiova, cel mai de preţ trofeu al Olteniei". Fanii olteni au fost la înălţime, dar aşteptau ca şi juveţii lui Mangia să le ţină isonul. Craiova nu l-a avut pe Roman titular, jucând cu decarul Băluţă pe post de „9 fals”, încadrându-l alţi doi mignoni, Mitriţă, aflat la debut, şi Gustavo. Milan a trimis echipa pe care anticipată de toată lumea, dintre noutăţile verii fiind titulari Musacchio, Rodriguez, Kessie şi Borini. 20 de minute s-au verificat reciproc Craiova şi Milan, iar primul pumn l-au dat oltenii, cu Mitriţă scăpat în spatele defensivei rossonere, fără să cadă la ţinerea lui Musacchio, dar Donnarumma i-a anticipat şutul cu care fostul jucător al Pescarei putea scrie istorie. Deranjaţi parcă de tupeul oltenilor, „diavolii” au dat imediat riposta, iar Cutrone a nimerit, din dreapta, prima bară a lui Calancea. Când Craiova se pregătea să încheie o repriză albă cu septupla campioană a Europei, Bancu a intrat aiurea în Borini, iar elveţianul Ricardo Rodriguez a transformat lovitura liberă, Calancea înlesnind golul, printr-o poziţionare ridicolă. Portarul şi banda stângă au fost problemele Craiovei în prima parte, în care alb-albaştrii s-au blocat şi jumătatea proprie, încercând să răbufnească pe contraatac prin Băluţă şi Mitriţă, dar puţine mingi au fost aruncate în spatele defensivei adverse, unde cei doi ar mai fi avut o şansă. În partea a doua, CS UU a fost mai consistentă,  a şi fost periculoasă, prin Mitriţă, Bancu şi Băluţă, ultimul nereuşind să nimereasă poarta lăsată goală de Donnarumma în minutul 61, dar „diavolul” a fost teafăr, cu avantajul luat în finalul primei părţi, deşi remiza ar fi fost justă.                    Universitatea Craiova – AC Milan 0-1
A marcat: Rodriguez 44.
Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 20.000.
Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov (80 Roman), Spahija, Kelic, Briceag – Zlatinski – Gustavo, Mitriţă (68 Bărbuţ), Rossi (74 Mateiu), Bancu - Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic – Tiago Ferreira, Screciu, Barthe, Bărbuţ, M. Roman, Mateiu.
AC Milan: G. Donnarumma – Abate (73 Conti), Zapata, Musacchio, R. Rodriguez – Kessie, Montolivo, Bonaventura – Niang, Cutrone (80 Antonelli), Borini (66 Andre Silva). Antrenor: Vincenzo Montella. Rezerve: Storari – Conti, Antonelli, Gomez, Locatelli, Mauri, Andre Silva.
Arbitri: Halis Ozkahya – Mehmet Cem Satman, Hakan Yemiskem (toţi din Turcia).
Observatori: Plarent Kotherja (Albania) – pentru arbitri, Ronald Zimmermann (Germania) – delegat UEFA.
22:50 FINAL DE MECI LA SEVERIN! CS U Craiova pierde cu AC Milan, dar nu se face de râs. Oltenii plătesc tribut faptului că nu au avut un atacant masiv pe teren timp de 81 de minute, dar pot rămâne cu satisfacţia momentelor în care au jucat de la egal la egal cu o echipă legendară a fotbalului mondial.
22:47 Marele merit al Craiovei e că reuşeşte să creeze presiune la poarta Milanului, în special prin centrări pentru Mihai Roman şi Renato Kelic. Defensiva italienilor nu e chiar cea mai sigură din lume în acest moment, dar partea proastă e că au mai rămas doar trei minute.
22:44 Sunt minutele de final ale meciului, iar AC Milan se concentrează pe menţinerea rezultatullui, în timp ce craiovenii încearcă să profite de puţinele spaţii rămase în apărarea italiană. Încearcă Băluţă, de la mare distanţă, dar Donnarumma nu e plătit degeaba cu şase milioane de euro pe an şi reţine.
22:38 E minutul 81 şi Devis Mangia se gândeşte că ar fi bine să aibă pe teren, în sfârşit, un atacant de meserie. Intră Mihai Roman, iese Dimitrov, ceea ce înseamnă că Băbuţ va trece fundaş dreapta. Montella mută în sens opus, cu Antonelli, un jucător defensiv, în locul vârfului Cutrone.
22:31 Italienii îşi respectă numele de naţie defensivă în fotbal, fac un pas în spate şi apar momentele bune din partea Craiovei. Totuşi, intrarea lui Bărbuţ nu a adus multe schimbări în atacul oltenilor, iar ocaziile întârzie să apară. Intră Conti, un fundaş dreapta foarte ofensiv, în locul lui Abate, iar Mangia mută post pe post, cu Mateiu pentru Fausto Rossi. 15 minute până la final.
22:25 Briceag face o cursă în banda stângă, centrează pentru Gustavo, dar brazilianul ajunge prea târziu şi ratează întâlnirea cu mingea. Apar primele schimbări, cu Bărbuţ în locul lui Mitriţă şi Andre Silva pentru Borini. Italienii introduc un golgheter pur, oltenii au acum încă un jucător de viteză pe teren.
22:20 A doua ocazie a Craiovei în acest meci vine întâmplător, dar e una foarte mare. Donnarumma iese şi respinge neinspirat o centrare înaltă a lui Băluţă, poarta rămâne goală şi mingea ajunge la Mitriţă, dar mijlocaşul ofensiv ratează de puţin execuţia şi trimite pe lângă poartă.
Bancu dă trezirea cu o serie de driblinguri şi un şut de la distanţă, iar publicul reacţionează. Severinul crede.
22:16 Sub nicio formă CS U Craiova nu reuşeşte ceva ofensiv, iar explicaţia e legată de faptul că mingea stă, în continuare, la italieni. Mijlocul oltenilor a obosit, cei trei oameni din faţă primesc foarte puţine baloane utile şi, în general, echipa pare resemnată. Soluţiile ofensive se numesc Mihai Roman şi Bărbuţ.
22:07 Continuă problemele cauzate de Niang. De data aceasta, atacantul milanez primeşte o pasă foarte bună în interiorul careului, şutează puternic, dar Calancea e atent şi respinge. AC Milan conduce şi se comportă ca o echipă mare, pentru că ţine foarte mult de minge, atacă poziţional şi nu lasă spaţii în apărare. Craiova e depăşită clar.
22:03 A început repriza a doua de la Severin, fără schimbări în cele două ehipe. Niang are prima ocazie, după ce şutează puternic din unghi, puţin peste poartă.
21:46 GOL AC MILAN! Bancu îl faultează prosteşte pe Borini, într-o fază care nu anunţa mare lucru, şi-i dă ocazia lui Ricardo Rodriguez să-şi pună în valoare stângul exceţional. Elveţianul de origine venezueleană bate înşelător din dreapta, Zapata şi Musacchio se reped spre minge şi-l păcălesc pe Calancea, iar portarul moldovean rămâne fără reacţie. 1-0 pentru italieni, oarecum logic, dar parcă golul a venit prea uşor.

Pauză la Severin.

21:42 Cutrone e la un pas să scape din nou singur cu Calancea, dar Spahija depune un efort admirabil, se repliază în ultima secundă şi scoate mingea din picioarele tânărului atacant. Creşte presiunea italienilor, iar Craiova nu prea mai emite pretenţii ofensive. Asta nu e bine deloc.
21:35 Milan e echipa mai bună, care pasează mai mult şi testează flancurile adverse, dar Briceag şi Dimitrov răspund bine şi îi blochează pe Niang şi Borini. Italienii sunt periculoşi la fazele fixe, Cutrone reia din centrul careului lui Calancea, dar execuţia sa, cu capul, trece peste poartă.
21:27 BARĂ AC MILAN! Montolivo pasează pentru Abate, Briceag adoarme, Cutrone sprintează pe un culoar liber în spatele său, scapă la rândul lui singur cu Calancea, şutează la colţul scurt, dar are ghinion şi mingea loveşte bara. 0-0 pe tabelă, 1-1 la mari ocazii.
21:23 OCAZIE IMENSĂ RATATĂ DE MITRIŢĂ! Calanea joacă o minge lungă pe Mitrţă, micuţul mijlocaş ofensiv câştigă un duel aerian, apoi Montolivo intervine nefericit şi-l lasă pe fostul fotbalist al Viitorului singur cu portarul. Musacchio îl trage din spate, Mitriţă nu cade, apoi finalizează din poziţie de unu vs. unu cu Donnarumma, dar o face slab, pe jos, şi vedeta din poarta Milanului respinge în lateral. Era 1-0 dacă oltenii aveau un atacant adevărat pe teren.
21:20 Primele 20 de minute arată că AC Milan nu e chiar o echipă de speriat. Mijlocul Craiovei face faţă duelului foarte dur cu Kessie, Montolivo şi Bonaventura, iar Fausto Rossi a reuşit un dribling superb pe lângă căpitanul italienilor. Prima ocazie i-a aparţinut lui Niang, dar şutul atacantului a fost reţinut de Calancea.
Sunt premise bune pentru olteni.
21:10 Începutul e destul de logic şi mingea stă mai mult la italieni, apoi oltenii fac un efort şi echilibrează startul partidei. Zlatinski acuză probleme fizice, apoi Montolivo se loveşte şi face semn că are nevoie de schimbare. Rămâne de văzut dacă va mai continua sau nu.
Mai jos, despre gestul lui Marcel Popescu înaintea partidei.
         21:00 A început meciul de la Severin. Aşa a fost startul pentru fanii lui CS U: "Ştiinţa Craiova - cel mai de preţ trofeu al Olteniei", e mesajul suporterilor craioveni.
20:45 La meci va asista şi o galerie a Milanului formată, în mare parte, din fani veniţi din Serbia şi Bulgaria.
20:30 Se scurg minutele şi stadionul din Severin începe să se umple.
View image on Twitter
View image on Twitter
Twitter Ads info and privacy
19:55 65 de minute ne despart de startul celui mai important meci din scurta istorie a clubului din Bănie, iar fanii au luat cu asalt stadionul din Severin. Mii de suporteri au răspuns deja prezent la întâlnirea cu Diavolul Milanez, iar departamentul de marketing al lui CS U ştie să profite din plin de ocazie. Aşa arată cozile la unul dintre magazinele de la care se pot achiziţiona articole cu însemnele clubului.
19:39 Echipele oficiale. Montella trimite pe teren cam tot ce are mai bun şi va începe meciul cu 11-le care a învins clar Bayernul, scor 4-0. La Craiova e de aşteptat ca acel 4-1-4-1 prezentat să sufere modificări în funcţie de momentele meciului, 4-3-3- sau 4-2-3-1 fiind sisteme la care se poate trece foarte uşor.
18:30 Avem echipa de start aleasă de Devis Mangia conţine unele surprize. Mihai Roman e lăsat pe bancă, iar antrenorul italian încearcă să surprindă Diavolul Milanez printr-o linie de atac formată din trei jucători foarte scunzi, Gustavo, Băluţă şi Mitriţă.
Craiova are din nou o reprezentantă în cupele europene după o pauză de 16 ani. CS U Craiova joacă joi seară, ora 21:00, în compania celor de la AC Milan într-un meci contând pentru manşa tur a turului 3 preliminar al Europa League.
Oltenii au de înfruntat cel mai puternic adversar posibil. Italienii au investit în această vară aproape 200 de milioane de euro în transferuri şi au obiective măreţe în acest sezon. AC Milan revine şi ea în cupele europene după o pauză însemnată pentru un club de un asemenea nivel: ultimul sezon în care au jucat în cupele europene a fost stagiunea 2013-2014, italienii fiind eliminaţi atunci de Atletico Madrid în optimile UEFA Champions League. Montella nu îi va putea folosi la meciul de la Severin pe Bonucci, Calhanoglu, Suso, Bacca şi Biglia. "Universitatea Craiova are jucători buni în atac, Gustavo şi Băluţă sunt cei mai periculoşi când au spaţii la dispoziţie, iar noi trebuie să fim atenţi şi agresivi şi să nu le dăm şanse să se exprime, pentru a evita surpriza. Obiectivul nostru este să ajungem în grupe, deci este important să câştigăm meciul. Sunt 3 ani de când nu am mai jucat în cupele europene şi suntem cu toţii nerăbdători să vedem din nou Milan în Europa. Diferenţa de buget nu câştigă meciurile, acolo trebuie să ne demonstrăm valoarea, concentrarea şi angajamentul pot face şi ele diferenţa. Nu mă gândesc la câştigarea Europa League de pe acum, am în gând doar meciul cu Craiova. Chiar dacă ziariştii italieni nu-l consideră important şi nu au pus întrebări despre acest joc, pentru mine este unul foarte important", a declarat tehnicianul lui Milan la conferinţa de presă. Atuurile Craiovei la acest meci ar putea fi reprezentate de publicul oltean, meciul urmând a se juca cu 'casa închisă', precum şi de prezenţa pe bancă a unui antrenor italian. Devis Mangia a preluat formaţia din Bănie în această vară şi îi cunoaşte foarte bine pe 'diavolii milanezi'. Mangia, fost antrenor la Palermo, s-a mai duelat cu AC Milan în 2011 şi este de părere că echipa de atunci era mai bună decât cea pe care o acum Montella. "Milan s-a întărit mult în vara aceasta, au echipă puternică, dar cred că era mai bună cea pe care am întâlnit-o când antrenam la Palermo. Jucau atunci: Robinho, Seedorf, Cassano, Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta, era un echipă frumoasă", a declarat Mangia la conferinţa de presă premergătoare partidei.(prosport.ro)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu