>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Militanţii Stat Islamic au anunţat decesul lui al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste


Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au anunţat decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi şi numele noului lider al organizaţiei, potrivit unei surse din provincia irakiană Nineveh, citată de postul de televiziune Al Sumaria, informează agenţia de ştiri Tass.

Potrivit sursei menţionate, militanţii SI au emis un scurt comunicat prin care anunţau moartea lui al-Baghdadi şi numele noului "calif".
Anterior, mai multe instituţii media din Iran au publicat imagini care ar fi confirmat decesul liderului Stat Islamic.
La mijlocul lunii iunie, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informaţiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii reţelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis marţi că este în posesia unor informaţii care confirmă decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei Stat Islamic.
"(Avem) informaţii confirmate de lideri, inclusiv de unii de rang înalt, ai Stat Islamic din zona rurală a provinciei Deir al-Zor", a declarat Rami Abdulrahman, directorul OSDO.
Decesul lui Baghdadi a fost anunţat de mai multe ori în ultimii ani, însă, de-a lungul timpului, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis informaţii în general credibile în legătură cu evenimentele din cursul conflictului civil din Siria.
Abdulrahman a declarat că surse OSDO din zona oraşului Deir al-Zor au primit informaţii privind decesul lui al-Baghdadi de la surse din interiorul reţelei Stat Islamic, "care însă nu au specificat când" s-a petrecut acest lucru.
Canalele media şi conturile de pe reţelele de socializare afiliate reţelei teroriste nu au distribuit informaţii despre moartea liderului Stat Islamic.
Oficialii kurzi şi irakieni au declarat că nu pot confirma acest lucru. În mod similar, Departamentul Apărării din SUA a transmis că nu are informaţii care să confirme decesul lui al-Baghdadi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu