>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei: Este necesară o modificare a legislaţiei privind detenţia şi executarea pedepselor. Trebuie ridicat standardul de viaţă din închisorile din România


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că este necesară o hotărâre strategică şi o modificare a legislaţiei privind detenţia şi executarea pedepselor, precizând că trebuie ridicat standardul de viaţă din închisorile din România.

Ministrul Justiţiei a făcut această declaraţie în contextul în care autorităţile din Danemarca reclamă faptul că patru cetăţeni români condamnaţi în ţara scandinavă nu pot fi repatriaţi din cauza aglomeraţiei din închisorile din România.
M-am întâlnit de două ori cu ambasadorul Danemarcei, m-am întâlnit de două ori cu ministrul danez de Justiţie din Danemarca, au venit experţi din Danemarca şi au vizitat penitenciarele din România. Vor veni din nou pe 17-19 septembrie. Sigur, e necesară ridicarea standardelor de viaţă din penitenciare”, a spus Toader, înainte de şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Toader a subliniat că îşi doreşte să menţină buna colaborare cu sistemul penitenciar din Danemarca, doar că „soluţia (de repatriere a românilor - n.red.) pe care dânşii ne-o cer nu este prevăzută în legislaţia noastră”.„Va fi necesară o hotărâre strategică, modificarea legislaţiei privind detenţia şi executarea pedepselor”, a mai spus ministrul Justiţiei.
Problema situaţiei din penitenciarele româneşti a fost ridicată şi de premierul danez Lars Lokke Rasmussen, în cadrul discuţiei purtată cu preşedintele Klaus Iohannis, la Consiliul European de la Bruxelles, în 22 iunie.
Premierul danez mi-a ridicat această problemă. (...)Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere (român şi danez - n.red.). Eu sunt optimist, e un număr mic de cazuri", declara Iohannis.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu