>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei vrea ca şi parchetele şi unităţile din teritoriu ale DNA să fie evaluate


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că are în vedere şi o evaluare a parchetelor şi unităţilor din teritoriu ale DNA, evaluarea urmând să fie făcută tot de Inspecţia Judiciară, după ce va fi finalizată cea a structurilor centrale.

"Eu am în vedere o evaluare şi a unităţilor din teritoriu, dar ca să grăbesc oarecum, în limite legale, procedurale, concluzia finală, evaluarea, am stabilit ca obiective doar evaluarea unităţilor centrale, DNA şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Vedem rezultatele de aici, propunem proporţional măsuri în funcţie de ceea ce se constată, iar etapa a doua, aceeaşi Inspecţie Judiciară va face evaluarea şi a unităţilor din teritoriu pentru că şi ele în egală măsură fac parte dintr-o structură unitară şi în egală măsură trebuiesc evaluate după aceiaşi parametri, după aceleaşi criterii, sigur cu rezultate pe care le vom vedea", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România TV.
Ministrul Justiţiei a precizat că este vorba despre o paletă foarte largă de măsuri care pot fi luate, în cazul unei evaluări negative.
"Dacă ai încălcare minoră, măsuri de intrare în legalitate şi te poţi duce la un avertisment, dar dacă ai încălcări de fond foarte grav, e extrema cealaltă, propunerea de revocare din funcţie", a completat Toader.Tudorel Toader a cerut Inspecţiei Judiciare să facă două controale la DNA. Unul dintre acestea vizează înregistrările dintr-o şedinţă a DNA, iar celălalt priveşte activitatea managerială la DNA, dar şi a Parchetului General. Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare (IJ) a anunţat că a semnat deja ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială al DNA şi la PICCJ, stabilind care vor fi inspectorii judiciari ce vor analiza activitatea celor două parchete, concluziile urmând să fie prezentate Secţiei de procurori a CSM.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu