>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Muncii: Ordonanţa de ugenţă privind pensiile speciale, discutată în şedinţa de Guvern de miercuri


Ordonanţa de ugenţă privind pensiile speciale va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri sau, cel târziu, vineri, a anunţat, luni seară, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a precizat că proiectul legislativ a fost trimis Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu cei din Coaliţia de guvernare. Am văzut că, de câteva ore, circulă în spaţiul public un draft care nu are niciun fel de legătură cu realitatea. Oamenii nu trebuie să se sperie pentru că acolo se discuta inclusiv intratul în partea de calcul a pensiilor militre şi nu este cazul. Sunt două principii foarte sănătoase care oricum, nu existau nicăieri în lume aceste defecţiuni legislative. Am corectat să nu se mai actualizeze pensiile cu salariile aflate în plată. Asta însemna dublarea pensiilor speciale peste câţiva ani, ceea ce este insuportabil pentru bugetul de stat. Mai este un principiu la fel de sănătos spunem noi, şi anume că nicio pensie nu poate depăşi salariul net. Ceea ce s-a întâmplat azi printr-o ordonanţă de urgenţă pe care noi am finalizat-o chiar acum câteva minute, am transmis-o mai departe Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, pentru că ei sunt cei care vor trebui să iniţieze acest proiect de ordonanţă de urgenţă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.
Ministru Muncii a adăugat că, probabil, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri sau de vineri ordonanaţa va fi deja adoptată.
Sursa citată a explicat că aceleaşi principii vor fi aplicate şi în cazul parlamentarilor şi a funcţionarilor parlamentari.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu