>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Olanda promite un sediu de 250-300 de milioane de euro pentru Agenţia UE a Medicamentului, dorită şi de România


Olanda a prezentat, marţi, oferta pentru mutarea Agenţiei Europene a Medicamentului din Londra în Amsterdam, în contextul Brexit, Guvernul olandez angajându-se să facă investiţii de 250-300 de milioane de euro pentru construirea sediului instituţiei dorite şi de România.

Guvernul Olandei şi Consiliul municipal din Amsterdam intenţionează să aloce două milioane de euro pentru prezentarea ofertei în licitaţie. Anunţul a fost făcut marţi de viceprimarul oraşului Amsterdam, Kajsa Ollongren, potrivit publicaţiei EUObserver.
Dacă Uniunea Europeană va decide mutarea Agenţiei Europene a Medicamentului la Amsterdam, Olanda va aloca încă 250-300 de milioane de euro pentru construirea unui sediu al instituţiei. În plus, Olanda va investi încă două milioane de euro pentru dezvoltarea Consiliului olandez de evaluare a medicamentelor şi opt milioane de euro în sistemul UE de reglementare în acest domeniu.
Începând din martie 2019, Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană, acest lucru necesitând transferul sediilor Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) şi Autorităţii Bancare Europene (ABE). Decizia finală privind mutarea sediilor celor două agenţii este aşteptată în noiembrie.Recent, surse citate de revista germană WirtschaftsWoche afirmau că Germania şi Franţa au stabilit deja să găzduiască, post-Brexit, noile sedii ale Autorităţii Bancare Europene (ABE) şi Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), însă oficiali guvernamentali germani şi francezi au negat informaţiile.
România a manifestat interes pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului.
Consiliul UE a propus o serie de criterii obiective, precum acces la infrastructură şi servicii, privind relocarea, în contextul Brexit, a instituţiilor, inclusiv a Agenţiei Europene a Medicamentului, care au acum sedii în Marea Britanie, scrie EUObserver, care estimează că decizia va fi totuşi politică.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu