>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Participanţii la protestele din Chişinău cer sprijinul Uniunii Europene şi al Statelor Unite. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere


Un nou protest faţă de schimbarea sistemului electoral a avut loc duminică la Chişinău, iar participanţii au cerut Uniunii Europene şi Statelor Unite să sprijine în continuare democratizarea Republicii Moldova, relatează site-ul Radio Chişinău.

Oamenii au mers în marş şi au protestat în faţa sediului Partidului Socialiştilor şi al Ministerului Afacerilor Interne. Manifestaţiile de la Chişinău faţă de sistemul electoral mixt s-au încheiat cu un protest în faţa sediului Partidului Democrat.
Protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernării, împotriva preşedintelui Igor Dodon, cerând abrogarea legii privind schimbarea sistemului electoral.
Înainte de marş, la un miting în faţa Parlamentului a fost adoptată o rezoluţie în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral, sprijin din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite, precum şi sancţionarea deputaţilor şi partidelor care au votat schimbarea sistemului de vot, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spaţiul european.
Liderul Partidului ”Acţiune şi Solidaridate”, Maia Sandu, a declarat în faţa protestatarilor că legea privind sistemul mixt a fost votată pentru ca actuala guvernare să rămână la putere împotriva voinţei poporului.
„Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere”, a spus Maia Sandu.
Preşedintele Partidului „Platforma Politică Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, le-a spus manifestanţilor că este nevoie să se schimbe clasa politică în Republica Moldova.
„Odată cu schimbarea sistemului electoral, ei conservează această stare: corupţia endemică, sărăcia lucie”, a menţionat Andrei Năstase.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu