>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Planul de înzestrare a Armatei Române va fi discutat marţi în şedinţa CSAT


Preşedintele Klaus Iohannis a convocat marţi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pe ordinea de zi a şedinţei aflându-se Planul de înzestrare a Armatei Române şi raportul activităţii SRI pe anul 2016, anunţă sâmbătă Administraţia Prezidenţială.

”Marţi, 4 iulie a.c., începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis”, precizează, într-un comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială.
Pe ordinea de zi a şedinţei se află Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026. Discuţia va avea loc în contextul în care pentru anul 2017, România a alocat 2% din PIB pentru domeniul apărării. De asemenea, se va discuta şi despre Carta albă a apărării, aprobată în prima şedinţă a executivului condus de Mihai Tudose, ce a avut loc vineri, la Palatul Victoria.
CSAT va discuta în şedinţa de marţi şi despre activitatea Serviciului Român de Informaţii în anul 2016.
Pe ordinea de zi se mai află implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate şi apărare), forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2018, regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă şi evoluţiile recente ale fenomenului migraţiei şi principalele măsuri implementate la nivel naţional.
Şedinţa CSAT de marţi este prima după instalarea guvernului condus de Mihai Tudose. Astfel, noii membri din componenţa CSAT sunt ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei Mihai Fifor şi ministrul Finanţelor Publice Ionuţ Mişa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu