>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Protest la DNA, împotriva procurorului şef al instituţiei. Printre participanţi, deputatul PSD Liviu Pleşoianu


În jur de zece persoane s-au strâns, miercuri dimineaţa, alături de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, în faţa sediului DNA, afişând mesaje împotriva procurorului şef al instituţiei. Pleşoianu este nemulţumit de refuzul Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009.

"Vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă a fost la Oprea acasă în noaptea alegerilor. Divinitatea sa, doamna Kovesi, stă aici baricadată în templul anticorupţie şi refuză să se prezinte în faţa comisiei de ancheta, legal constituită, deşi, mai nou, are şi o decizie CCR care o obligă. Domnia sa consideră că nu trebuie să se prezinte în faţa comisiei şi să rămână ascunsă aici. Aşa că am venit eu, membru al comisiei de anchetă în Parlamentul României să îi adresez această întrebare. Doamna Kovesi înţeleg că vrea, chiar si pe procurorii din DNA să îi testeze cu poligraful. Să se supună şi dumneaei testului cu aparatul poligraf. Are obligatia sa este sa raspundac altfel, nu mai are ce cauta aici. Trebuie revocata din functie de urgenta, a declarat Liviu Pleşoianu", prezent fiind la sediul DNA.
Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a invitat-o pe Laura Codruţa Kovesi de două ori la audieri, procurorul şef al DNA refuzând să se prezinte în Parlament. În paralel cu constituirea comisiei, Parchetul General a deschis un dosar penal, care a fost clasat după câteva luni de cercetări.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu