>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Rusia anunţă semnarea unui acord cu rebelii moderaţi din Siria


Ministerul Apărării din Rusia a anunţat, sâmbătă, că în cadrul negocierilor pentru pace desfăşurate la Cairo, oficialii ruşi au semnat un acord cu rebelii moderaţi din Siria în privinţa modului de funcţionare a unei zone de siguranţă din apropierea Damascului, informează France 24.

”Ca rezultat al discuţiilor purtate la Cairo între reprezentanţii Ministerului de Apărare din Rusia şi opoziţia moderată din Siria ce au fost mediate de oficiali egipteni, a fost semnat un acord privind modul în care va funcţiona zona de siguranţă Ghouta de Est”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul rus al Apărării.
Ghouta de Est este o regiune aflată sub controlul rebelilor şi este una dintre zonele propuse pentru încetarea conflictului, fiind semnat un acord în acest sens, în luna mai, de către Iran, Rusia şi rebelii susţinuţi de Turcia. Însă acest acord nu a fost implementat în totalitate din cauza neînţelegerilor legate de mecanismele de monitorizare ale zonelor de siguranţă. În plus, discuţiile recente purtate în Kazahstan de către oficialii Rusiei, Iranului şi Turciei nu au produs rezultate palpabile, existând neînţelegeri în privinţa delimitării zonelor de siguranţă.
Ministerul de Apărare al Rusiei a mai precizat că în acordul semnat sâmbătă sunt definite delimitările zonelor de limitare a conflictului, precum şi zonele în care sunt desfăşurate forţele de monitorizare”. Totodată, acordul prevede şi instituirea unor rute prin care să fie furnizate ajutoare umanitare pentru rezidenţi.În conflictul din Siria şi-au pierdut viaţa peste 330.000 de oameni, iar acordul semnat sâmbătă are rolul, potrivit comunicatului emis de Ministerul rus al Apărării, să limiteze creşterea numărului victimelor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu