>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Secretarul american al Apărării crede că liderul organizaţiei Stat Islamic este încă în viaţă


Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, vineri, că are informaţii potrivit cărora liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

La începutul lunii iulie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunţa că există "informaţii confirmate" conform cărora al-Baghdadi a fost ucis, dar oficialii americani şi cei irakieni nu au făcut niciun anunţ.
Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informaţiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii reţelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.
"Cred că este în viaţă, o să zic altceva atunci când ştim că l-am omorât. Îl căutăm în continuare ... presupunem că este încă în viaţă. Din motive evidente, încercăm să-l urmărim îndeaproape, pentru că ne-a declarat război, aşa că va primi răsplata pentru asta", a spus Mattis, în timpul unei conferinţe de presă la Pentagon.Oficiali de la Pentagon au precizat că Abu Bakr al-Baghdadi apelează la măsuri extreme de precauţie pentru a nu fi detectat şi nu există informaţii că acesta ar conduce forţele Stat Islamic în misiunile de zi cu zi.
Jim Mattis consideră că al-Baghdadi "are un rol important în cadrul organizaţiei teroriste pe care o conduce, fie că este operaţional, strategic, spiritual, de propagandă", fără a oferi detalii suplimentare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu