>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Udrea contra Kovesi: Ar fi obligatoriu să fie demisă. Voi face plângere la CSM


Elena Udrea a ajuns, joi dimineaţa, la sediul ÎCCJ, pentru un nou termen în dosarul în care este cercetată alături de Ioana Băsescu şi Dan Andronic. Fostul ministru al Turismului susţine că va face plângere la CSM, după dezvăluirile Mihaelei Iorga, preci

Elena Udrea susţine că nu are pârghii pentru a se plânge de abuzuri privind dosarele penale în care este vizată şi "faţă de acţiunile Codruţei Kovesi şi ale lui Florian Coldea", mai ales în condiţiile în care preşedintele României, "din motive de dosare personale ale familiei, iese şi girează aceste persoane şi abuzurile" acţiunile Codruţei Kovesi. Udrea face referire şi la procurorul general al României, susţinând că este un "executant al doamnei Kovesi", dar şi la noul dosar trimis instanţei, care este judecat de completul care a condamnat-o în Gala Bute.
Referitor la scandalul din DNA, Elena Udrea susţine: "Ar fi obligatoriu să fie demisă. Nu cred că există în lumea asta civilizată şi democratică vreo situaţie în care un procuror şef ar mai rămâne în funcţie după tot ce s-a aflat despre dânsa. De la minciuni pe care le spune permanent, la relaţii neprincipiale şi oculte cu clasa politică, cu oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârşeşte. A distrus încrederea în justiţia din România şi, totuşi, cei care ar trebui să-i ceară demisia sau să o demită, la rândul lor oameni cu probleme sau care pot fi şantajaţi, continuă să o susţină".
Întrebată dacă o bucură conflictul din DNA, Elena Udrea a spus că o "îngrozeşte". "Este incredibil că aflăm lucrurile astea, nu că le spune Elena Udrea, nu că vorbeşte un inculpat, ci un procuror, un procuror care m-a arestat o dată, nu care ar fi avut o simpatie specială pentru mine. Când oamenii din sistem demască aceste lucruri şi nu se întâmplă nimic nu are com să mă bucure", spune fostul ministru.După ce Mihaela Iorga a declarat că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut, prin intermediul lui Călin Nistor, să o reţină pe Udrea deşi nu exista şi un aviz al Parlamentului pentru arestarea preventivă, fostul ministru anunţa că va depune o plângere penală. Acum, Elena Udrea anunţă că se va îndrepta către CSM.
"Înţeleg că instigarea la represiune nedreaptă nu se pedepseşte în penal. În mod cert, voi face plângere la CSM, nu că aş avea încredere în CSM-ul condus de doamna Ghena, dar poate că vor veni şi vremuri în care toate aceste plângeri vor fi luate în seamă şi analizate corect", a mai declarat fostul ministru.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în 24 mai, sub control judiciar, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, în stare de libertate, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, arată DNA într-un comunicat de presă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu