>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video FOTO, VIDEO | Poliţistul ucis în gara din Brudujeni a fost înmormântat cu onoruri militare: Peste 2.000 de persoane, între care şi ministrul Carmen Dan, l-au condus pe ultimul drum


La înmormântarea lui Sorin Vezeteu au fost prezenţi, duminică, peste 2.000 de oameni, între care şi ministrul Carmen Dan şi sute de poliţişti din toată ţara. Poliţistul ucis în gara din Brudujeni a fost înmormântat în comuna natală, Dumbrăveni, cu onoruri militare, trăgându-se trei focuri de armă în memoria sa.

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS
Peste 2.000 de persoane, între care şi ministrul Carmen Dan, l-au condus pe ultimul drum pe Sorin Vezeteu, poliţistul de la Transporturi Feroviare ucis în gara Burdujeni din Suceava. ”Să privim către cer şi să promitem poliţiştilor care ne veghează că vom munci fără teamă”, a spus un coleg.
La biserica din localitatea suceveană Dumbrăveni s-au adunat să îşi ia rămas bun nu doar colegi de serviciu, ci şi oameni din sat, care îl ştiau de mic. Sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului de 38 de ani a fost purtat pe umeri la intrarea în biserică de către colegii săi de la Transporturi Feroviare.
Imediat după slujba religioasă s-a dat citire şi decretelor de avansare în grad şi de decorare.
Un mesaj a ţinut să transmită şi colegul de echipă al poliţistului, Lucian Gălăţeanu: "(...) Sorin va rămâne pentru noi toţi băiatul cu suflet mare, gata oricând să-l ajute pe cel de lângă el, un bun profesionist, care şi- a îndeplinit visul, acela de a fi poliţist.(...) Vă rog pe toţi să privim către cer, acolo de unde eroul nostru şi ceilalţi poliţişti - eroi ne veghează şi să le facem, încă o dată, promisiunea că noi, poliţiştii, vom continua să facem această profesie cu cinste, onoare şi fără teamă".
La rândul său, ministrul Carmen Dan a afirmat că îi invită la discuţii despre statutul poliţiştilor pe toţi cei care sunt în stradă şi sunt expuşi riscului.
A fost un moment foarte greu, consider că acest moment nu se încheie aici. Tristeţea şi pierderea acestei familii şi a colegilor rămân încă o dată un semnal extraordinar de răspicat că lucrurile trebuie să înceapă să se urnească. E nepotrivit acum să spun ce am încercat să facem până în acest moment, este mult mai potrivit ce vom face de mâine”, a spus Carmen Dan.
Ministrul a afirmat că a discutat cu premierul despre probleme de a căror existenţă a aflat pe parcursul mandatului.
Cert este un lucru: trebuie să aducem oameni bine pregătiţi în Poliţie, ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Trebuie să avem mijloace de intervenţie cu care poliţiştii să intervină când aplică legea, trebuie să avem o legislaţie foarte bine conturată, care să susţină autoritatea. În sensul acesta vom acţiona în perioada următoare. Mâine la 10 şi jumătate am convocat la minister sindicatele reprezentative. Eu îmi doresc să vină toţi cei care simt nevoia unei discuţii deschise cu ministrul şi cu echipa de conducere de la nivelul ministerului. Pentru că s-a tot vorbit despre statutul poliţistului în ultima vreme şi pentru că eu însămi am constatat că s-a vorbit, dar nu s-a făcut nimic, vreau să îi invit pe toţi cei care sunt în stradă şi se confruntă cu aceste probleme serioase, cei care sunt expuşi riscului şi este o invitaţie publică pe care o lansez poliţiştilor din zona rurală, poliţiştilor de la rutieră, de proximitate, de la Transporturi”, a adăugat Carmen Dan.
Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi a lăsat în urmă doi copii.
Poliţistul de la Transporturi Feroviare a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori.
Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, a fost arestat preventiv vineri. El şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violenţă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu