>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Aeroportul Oradea construieşte un nou terminal. La ce valoare se ridică preţul final al proiectului de modernizare


Aeroportul Oradea va lua un credit pe o perioadă de 15 ani, în valoare de 6,7 milioane de lei, pentru construirea unui nou terminal de pasageri şi modernizarea celui existent. Creditul va fi garantat de Consiliul Judeţean Bihor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind aprobarea garantării unei linii de finanţare în valoare de 6,7 milioane de lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii “Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”.
Hotărârea vine după ce, în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea de la începutul lunii august, s-a aprobat contractarea unei linii de credit pentru finanţarea investiţiilor la aeroport pe o perioadă de 15 ani.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că regulamentul Comisiei Europene din iunie 2017 privind ajutoarele pentru infrastructurile portuare şi aeroportuare prevede că ajutorul de stat nu poate depăşi 75% din costurile eligibile ale unui proiect.”Rezultă o diferenţă de 25% din costurile eligibile care trebuie asigurată de Aeroportul Oradea. Întrucât judeţul Bihor nu poate subvenţiona această diferenţă de finanţare, Aeroportul Oradea, în calitate de autoritate contractantă, trebuie să acopere 25% din costurile eligibile. Din veniturile proprii, Aeroportul Oradea nu poate asigura această diferenţă, astfel că se impune contractarea unui credit bancar, garantat de CJ Bihor”, au spus sursele citate.
Potrivit acestora, banii din credit vor fi folosiţi în vederea lucrărilor de construire a celui de-al doilea terminal al Aeroportului Oradea, investiţie estimată la 22 de milioane de lei.
„Lucrările prevăd construirea unui nou terminal al Aeroportului Oradea pe o suprafaţă de 3.000 de mp cu o capacitate de 600 de pasageri, a unei parcări cu peste 150 de locuri şi modernizarea actualului terminal de pasageri”, au spus reprezentanţii CJ Bihor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu