>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ameninţările Phenianului privind atacarea teritoriului american Guam. Seul: Forţele armate sud-coreene, pregătite să reacţioneze imediat


Oficialii militari de la Seul afirmă că forţele armate sud-coreene sunt pregătite să răspundă imediat la orice provocare lansată de regimul stalinist de la Phenian, deşi până în acest moment nu au fost sesizate acţiuni neobişnuite ale forţelor nord-coreene, informează agenţia de ştiri Reuters.

Autorităţile militare sud-coreene au mai transmis că ameninţările Phenianului privind atacarea teritoriului american Guam reprezintă o provocare la adresa alianţei între Seul şi Washington.
Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a ameninţat că analizează posibilitatea de a ataca Statele Unite, inclusiv Insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.(Mediafax)
În replică, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, în contextul comemorării atacurilor atomice americane din Japonia şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, că a ordonat de la începerea mandatului modernizarea arsenalului nuclear şi că speră să nu fie nevoit să îl folosească. "Primul meu ordin în calitatea de preşedinte a fost renovarea şi modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decât a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiţi niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică naţiune de pe planetă", a transmis Donald Trump, miercuri, prin Twitter.
Coreea de Nord trebuie să oprească programul de înarmare nucleară şi orice acţiune care ar conduce la înlăturarea regimului şi la "distrugerea" poporului nord-coreean, a afirmat, la rândul său, secretarul american al Apărării, James Mattis, avertizând Phenianul că "ar pierde orice conflict".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu