>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Antonio Gutteres, secretarul general ONU, este "extrem de preocupat" de intensificarea ameninţărilor între Coreea de Nord şi SUA


Antonio Gutteres, secretarul general ONU, a exprimat preocupare în legătură cu "intensificarea discursurilor conflictuale" în criza din Coreea de Nord, în contextul ameninţărilor făcute de regimul de la Phenian şi de Administraţia Donald Trump.

"Secretarul general ONU este extrem de preocupat de actuala situaţie şi de intensificarea discursurilor conflictuale", a transmis Stephane Dujarric, un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.
Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a ameninţat că analizează posibilitatea de a ataca Statele Unite, inclusiv Insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.
În replică, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, în contextul comemorării atacurilor atomice americane din Japonia şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, că a ordonat de la începerea mandatului modernizarea arsenalului nuclear şi că speră să nu fie nevoit să îl folosească. "Primul meu ordin în calitatea de preşedinte a fost renovarea şi modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decât a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiţi niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică naţiune de pe planetă", a transmis Donald Trump, miercuri, prin Twitter.
Coreea de Nord trebuie să oprească programul de înarmare nucleară şi orice acţiune care ar conduce la înlăturarea regimului şi la "distrugerera" poporului nord-coreean, a afirmat, la rândul său, secretarul american al Apărării, James Mattis, avertizând Phenianul că "ar pierde orice conflict".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu