>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Coreea de Nord va dezvolta un plan pentru lovirea insulei Guam până la jumătatea lunii august


Coreea de Nord va elabora până la jumătatea lunii august un plan pentru lansarea rachetelor cu rază intermediară de acţiune către insula Guam, ce va fi prezentat liderului de la Phenian, Kim Jong Un, care va decide dacă rachetele vor fi lansate, a anunţat presa de stat nord-coreeană, potrivit CNBC.

Această informaţie apare la o zi după ce un putător de cuvânt al Armatei nord-coreene a declarat că Phenianul "analizează cu atenţie" planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului.
”Rachetele Hwasong-12, care vor putea fi lansate de Armata nord-coreeană, vor traversa provinciile japoneze Shimane, Hiroshima şi Koichi. Ele vor zbura 3.356 de kilometri pentru o mie de secunde şi vor cădea la 30-40 de kilometri distanţă de Guam”, se arată în raportul prezentat de presa de stat de la Phenian, care îl citează pe generalul Kim Rak Gyom.
Cu câteva ore mai devreme, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat că ”acţiunile Phenianului vor fi depăşite masiv de cele americane şi ar pierde orice cursă a înarmării şi orice conflict ar iniţia”.
"Coreea de Nord trebuie să renunţe la orice analizare a vreunei acţiuni care ar conduce la sfârşitul regimului şi la distrugerea propriului popor", a adăugat Mattis, în contextul în care Phenianul a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite, inclusiv Insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.
Eddie Calvo, guvernatorul Guamului, a minimizat ameninţarea nord-coreeană în privinţa unui posibil atac asupra insulei, adăugând că teritoriul SUA ”este pregătit pentru orice eventualitate.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu