>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier pentru Strategii Politice. Casa Albă confirmă


Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier prezidenţial pentru Strategii Politice, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

UPDATE: Casa Albă confirmă demiterea lui Steve Bannon
Preşedinţia Statelor Unite a confirmat, vineri seară, demiterea consilierului prezidenţial pentru Strategii politice, Steve Bannon, relatează site-ul agenţiei Reuters.
"Şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, şi Steve Bannon au stabilit că aceasta va fi ultima zi în funcţie pentru Steve. Îi suntem recunoscători pentru activitate şi îi dorim toate cele bune", a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.Un funcţionar de la Casa Albă citat de agenţia Reuters a declarat că Steve Bannon a primit posibilitatea de a pleca cu propriile condiţii. "Preşedintele (Donald Trump -n.red.) a luat decizia după două săptămâni de gândire", a precizat sursa citată.
John Kelly a evaluat rolul lui Steve Bannon la Casa Albă. "I s-a oferit posibilitatea de a demisiona, în contextul în care se ştia că urma să fie demis", a explicat funcţionarul citat.
Potrivit unor funcţionari de la Casa Albă, Donald Trump l-a demis vineri pe Steve Bannon.
Un apropiat al lui Steve Bannon a dezvăluit însă că acesta îşi prezentase demisia pe 7 august, dar aprobarea acesteia a fost amânată din cauza crizei politice generate de violenţele rasiale din statul Virginia.
Steve Bannon, care a avut un rol esenţial în obţinerea victoriei de către Donald Trump în scrutinul prezidenţial, a avut o serie de dispute cu alţi consilieri de la Casa Albă.
Recent, Steve Bannon a acordat un interviu publicaţiei liberale American Prospect în care a criticat poziţiile lui Donald Trump faţă de Coreea de Nord şi în care îi ironiza pe adversarii din cadrul Administraţiei de la Washington.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu