>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump se va întâlni cu lideri ai Congresului pentru a discuta despre reducerea taxelor corporaţiilor. Ce spun experţii


Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează reducerea cu cel puţin 15% a impozitului pe profit impus marilor companii, urmând să se consulte în acest sens cu lideri ai Congresului, relatează site-ul Politico.com.

Într-un discurs rostit în orăşelul Springfield (Missouri), Donald Trump a anunţat că intenţionează să concretizeze reducerea taxelor pentru corporaţii, una dintre promisiunile din campania electorală.
"În privinţa impozitului pentru corporaţii, suntem pe ultimul loc, vă vine să credeţi?! Nu se mai poate continua în acest fel. America trebuie să deschidă drumul, nu să fie ultima. La capitolul competitivitate, ne-am predat în faţa altor ţări. Dar nu vom mai ceda. Ideal ar fi, şi spun asta pentru secretarul Trezoreriei, să diminuăm taxa pentru corporaţii cu 15% (...)", a spus liderul de la Casa Albă.
În Statele Unite, impozitul pe profit pentru marile corporaţii este la nivelul de 35%, unul dintre cele mai mari din lume.Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a declarat că există deja "un plan detaliat" în acest sens, care urmează să fie prezentat în septembrie.
Potrivit experţilor, cel mai probabil se va ajunge la o cotă de impozitare a corporaţiilor cu 25%, chiar dacă Donald Trump ar vrea nivelul de 20%.
Surse politice de la Washington au declarat că Donald Trump se va întâlni marţi cu lideri ai Congresului pentru a negocia planul de reducere a impozitului marilor companii. La întrevedere vor participa preşedinţii Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, liderii comisiilor fiscale din Congres, consilierul prezidenţial pentru Afaceri economice, Gary Cohn, şi Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu