>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO | Lupii Negri din Iaşi s-au întors din Afganistan. Militarii români au asigurat securitatea la Kandahar

Militarii Batalionului 151 Infanterie ”Lupii Negri” din Iaşi, plecaţi în februarie în a patra misiune în Afganistan, s-au întors acasă. ”La plecare, v-am dorit o misiune bună, nu o misiune uşoară. Iată că după şase luni pot să spun că a fost într-adevăr o misiune bună”, le-a spus şeful.

Ultimul detaşament al Lupilor a ajuns pe aeroportul Iaşi joi după-amiază, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cu acelaşi avion al Forţelor Aeriene Române a fost adus la Iaşi şi drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie, care a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor.Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar pe pista Aeroportului Iaşi.
”Sunt foarte, foarte bucuros pentru prestaţia pe care aţi avut-o în teatrul de operaţii şi pentru faptul că v-aţi întors toţi acasă. Aţi dovedit pe parcusul celor şase luni că sunteţi oameni serioşi, profesionişti şi responsabili şi acum şase luni îmi aduc aminte că v-am dorit o misiune bună, nu o misiune uşoară. Iată că după şase luni pot să spun că a fost într-adevăr o misiune bună, în care aţi dovedit că Lupii Negri şi militarii din Brigada 15 Mecanizată sunt oameni profesionişti pe care se poate baza armata română. Vă felicit şi vă doresc <Bine aţi venit acasă>”, le-a spus militarilor colonelul Dragoş Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi.
Drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari.
Militarii Batalionul 151 Infanterie ”Lupii Negri” au predat misiunea de asigurare a securităţii bazei Kandahar colegilor de la Batalionul 280 "Valter Mărăcineanu".
Lupii Negri din Iaşi au plecat în februarie în deşert, să asigure securitatea în Kandahar, în cea de-a patra misiune în Afganistan. Ei au preluat misiunea NATO Resolute Suport de la Rechii Albi din Constanţa, asigurând securitatea aeroportului din Kandahar şi a împrejurimilor acestuia, alături de forţele de securitate afgane. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu