>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO, VIDEO| ATAC în Finlanda: Un individ a fost împuşcat de poliţie, după ce a atacat trecătorii cu un cuţit. Doi persoane au murit şi alte şase au fost rănite


Două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite după ce indivizi înarmaţi cu bâte şi cuţite au atacat trecători, vineri după-amiază, în centrul oraşului finlandez Turku, anunţă Poliţia finlandeză.

Autorul atacului a fost împuşcat, este rănit şi a fost reţinut, a precizat poliţia finlandeză.
UPDATE ora 19:12 - Poliţie: Doi morţi şi şase răniţi în urma atacului din Finlanda
Două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite în atacul comis vineri după-amiază în centrul oraşului finlandez Turku, anunţă Poliţia regională."Sunt opt victime în urma atacului din centrul oraşului Turku - doi morţi şi şase răniţi", a comunicat Poliţia finlandeză.
Nu este clar dacă incidentul este de tip terorist, dar unii martori i-au auzit pe atacatori scandând sintagme islamiste.
UPDATE ora 18:28 -Autorităţile finlandeze nu cunosc motivaţia atacului din oraşul Turku
Autorităţile finlandeze investighează atacurile din oraşul Turku, dar deocamdată nu cunosc motivul agresorilor, relatează presa finlandeză.
"Anchetăm evenimentele produse în oraşul Turku. Deocamdată, este prematur să stabilim cu precizie ce s-a întâmplat pe teren", a transmis Serviciul finlandez pentru Informaţii Interne (SUPO).
UPDATE ora 18:11 - Bilanţul răniţilor a ajuns la opt.
Nu este clar dacă incidentul este de tip terorist, dar unii martori i-au auzit pe atacatori scandând sintagme islamiste.
Poliţia a comunicat că mai multe persoane au fost rănite, precizând că un suspect a fost reţinut.
Autorităţile finlandeze au declanşat o vastă operaţiune de securitate şi caută încă doi suspecţi.
UPDATE ora 17:40 - Un mort şi cinci răniţi în urma atacului din Finlanda - surse 
Şase persoane au fost înjunghiate, iar una a decedat, au declarat surse din cadrul poliţiei finlandeze citate de cotidianul Tarun Sanomat.
Unul dintre presupuşii atacatori a fost împuşcat de poliţie, este rănit la un picior şi a fost reţinut.
Nu este clar dacă incidentul este de tip terorist.
UPDATE ora 17:16 - O persoană zace pe asfalt, fiind probabil moartă, iar altele sunt rănite după ce mai mulţi indivizi au atacat cu bâte şi cuţite trecători, vineri după-amiază, în oraşul finlandez Turku, relatează presa locală.
Poliţia a confirmat rănirea prin împuşcare şi reţinerea unui suspect, în urma atacului produs în zona Puutori / Maariankatu din oraşul Turku, situat în sud-vestul Finlandei, la 160 de kilometri de Helsinki.
Însă în imaginile de la locul atacului se vede o persoană care zace pe asfalt şi care probabil este moartă.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în zona Puutori, în centrul oraşului Turku, situat în sud-vestul Finlandei, relatează agenţia de presă YLE.


Potrivit martorilor, mai multe persoane au fost rănite după ce au fost atacate de indivizi care aveau asupra lor cuţite.


Unul dintre presupuşii atacatori a fost împuşcat de agenţi de poliţie şi, potrivit unor surse, a fost reţinut.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu